Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJEN ZBOG NAPOJNICE

Inspektori konobaru pronašli 23 kune viška pa uslijedila tisuću puta veća kazna

konobar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
12.02.2020.
u 18:29

- Odmah pri ulasku u objekt inspektor je zatražio da mu pružim novčanik, tako da nisam stigao izdvojiti razliku, ali sam uredno napomenuo da postoji moguća razlika od 23 kune", prisjetio se konobar

U jednom poznatom obiteljskom hotelu s četiri zvjezdice u Istri inspektori su prošle jeseni prilikom redovnog nadzora u novčaniku jednog konobara prošli 23 kune viška. Konobar im je objasnio da se radi o napojnicama, što su oni uredno naveli i u zapisniku, ali bez obzira na to uskoro je stigla drastična kazna.

- Inspektori iz Ministarstva financija pronašli su 23 kune viška u novčaniku konobara koji radi u restoranu mog hotela. Uskoro sam na ime tvrtke dobio kaznu od 20.100 kuna, a meni, kao odgovornoj osobi, odrezali su novčanu kaznu u iznosu od 5.100 kuna. Sveukupno 25.200 kuna, što je tisuću puta više od utvrđenog 'viška' u novčaniku" - u nevjerici je za Glas Istre ispričao vrlo uspješan i ugledan poduzetnik iz Novigrada.

- Odmah pri ulasku u objekt inspektor je zatražio da mu pružim novčanik, tako da nisam stigao izdvojiti razliku, ali sam uredno napomenuo da postoji moguća razlika od 23 kune", prisjetio se konobar.

Vlasnik hotela kaže kako mu se obrazloženje koje je dobio uz kaznu čini kao pretjerano "treniranje strogoće” te da je uvredljivo za svakog hrvatskog poduzetnika koji uredno ispunjava sve svoje obveze.

- Trideset godina sam u poduzetništvu, zapošljavam stotine radnika i osvajao sam prestižne nagrade za rezultate rada. Stoga mislim da su trebali provjeriti status moje firme i pokazati malo poštovanja, pronaći i olakotne okolnosti. Mogli su mi poslati opomenu, kulturnu obavijest, a ne ovako rigoroznu kaznu - dodaje ugostitelj.

Komentara 102

HO
horton
18:41 12.02.2020.

Neki ljudi ne plaćaju poreze, ne plaćaju drugima, namjerno vode firmu za firmom u stečaj i pod imenima drugih otvaraju nove i njima se često ništa ne događa. Mnogi političari uzimaju mito, namještaju poslove, nekad nastradaju kad to dođe do medija, a često niti tad. A neki posluju savjesno i onda dobiju ovakvu kaznu za glupost. Kakve veze ima što je imao 23 kune viška. Da je imao tisuću, ok, nešto je sumnjivo. Ali 23 kune??? Ova država nije majka nego maćeha.

AF
AfganistanskiHrvat
18:52 12.02.2020.

Malo nas je al smo........ umjesto da smo svi na ulicama i otjeramo kriminalce i lopove na zasluženo mjesto.

TU
turimtituki
18:47 12.02.2020.

Neka institucije rade svoj posao hahaha..... pa nece valjda vjeroucitelja sanadera koji ne moze dokazati od kud mu 23 milijuna, kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije