Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija sliška

Inspektor PU zagrebačke svjedočit će o suradnji s Nizozemcima

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
18.12.2012.
u 18:55

Ključne informacije za istragu našoj je policiji dala Valerie Saskie Cappiau, supruga Sliškova ubojice

Dragica Nikolić, supruga Marka Nikolića, kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu u odsutnosti sudi zbog likvidacije Vjeke Sliška 2001., uzela je blagodat odbivši svjedočiti protiv svoga muža. Riječ je o ponovljenom postupku, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je Nikolić, svojevremeno, također u odsutnosti, bio osuđen na 30 godina zatvora.

U nastavku suđenja saslušat će se Domagoj Anić, inspektor PU zagrebačke, da bi se razjasnilo kako su hrvatska i nizozemska policija surađivale na rasvjetljavanju Sliškova ubojstva, odnosno tko je kome dao kakve informacije. Naime, naša je policija neke od ključnih informacija za pronalazak počinitelja dobila od nizozemskih kolega. Među tim informacijama bio je iskaz Valerie Saskie Cappiau, supruge Jamesa Cappiaua, Sliškova ubojice. S njom su nakon Sliškova ubojstva razgovarala dvojica nizozemskih policajaca, a zapisnik o tom razgovoru načinio je Johann Cornelius VanLoojen, ispitan preko videolinka.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:00 18.12.2012.

hoce li Nizozemci konacno reci gdje su Lokacije u koje su ZAKOPALI --NULKEARNI OTPAD iz Nizozemske u Hrvatsku..???

MR
mrAntonio
06:46 19.12.2012.

koja lakrdija od hr "institucija"... sve se svodi na čula,rekla,kazala i na temelju toga čovjek je osuđen na 30 godina zatvora i sutra će bit najvjerovatnije oslobođen jer nema ništa konkretno od dokaza,a da je bio ovih 11 godina u zatvoru davno bi mu potvrdili tu presudu od 30 godina samo kako mu nebi morali platit odštetu... vidite da život u hrvatskoj ne vrijedi 5 lipa,ako te hoće netko uništit dovoljna je neka lažna izjava i to je to..... takve lakrdije nema nigdje na kugli zemaljskoj... i u zimbabweu ima više pravde i zakoni se više poštuju od strane represivnih "institucija"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije