Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Inspekcija zabranila dalje radove na bazenima Aquae!

'GRADILISTE_MLM_ZAG_171210'
''
17.12.2010.
u 18:51

"Ak' je gradilište zatvoreno, bumo popravili to kaj ne valja, pa bu se otvorilo", kaže vlasnik Plahutar

Građevinska inspekcija, na prijavu Općine Krapinske Toplice, ovih je dana većinskom vlasniku bazenskog kompleksa i Hotela Aquae vivae zabranila dalje radove tj. gradnju i preuređenje bazena u Krapinskim Toplicama. – Uvidom u postojeća rješenja i dozvole županijske Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo i usporedbom sa stanjem na terenu, vidljivo je da Aquae vivae gradi Vodeni centar koji je u potpunoj suprotnosti s izdanim rješenjima i dozvolama.

Zatvoreno zdanje

Građevinska dozvola od 30. studenoga 2000. odnosi se na rekonstrukciju postojećih vanjskih bazena i određeno je da se natkrivanje tih bazena mora izvesti konstrukcijom koja se da lako montirati i demontirati, a upravo suprotno tome, investitor gradi u cijelosti novo zatvoreno zdanje izgrađeno od čvrstih materijala – betona i cigle – rekao nam je predsjednik Općinskog vijeća Ernest Svažić. Dodao je kako vlasnik Dragutin Plahutar svoj kompleks, koji se prostire na 18.000 četvornih metara, gradi već deset godina, a da od svega turističko središte Krapinske Toplice nema nikakve koristi.

Bez vizije i koncepcije

– Svake godine nanovo, pokušavamo pronaći zajednički jezik s Plahutarom i uvijek kaže kako mu fali 15 milijuna kuna. On nema niti viziju, niti koncepciju što će s ovim kompleksom, a zbog svega najviše trpe cijele Krapinske Toplice i mještani koji ovdje žive. S njim je svaki daljnji dijalog nemoguć – rekao nam je Svažić. Dragutin Plahutar kaže nam kako ni ne zna da mu je zatvoreno gradilište. – Ako vi velite da je gradilište zatvoreno, bumo popravili to kaj ne valja pa bu se opet otvorilo. Ja nisam ni malo odstupio od urbanističkih uvjeta i ne vidim razloga da sa svojim radovima nastavim i dalje – rekao nam je Dragutin Plahutar.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mimica
mimica
14:10 20.12.2010.

jesu li i inspektori kupljeni od slovenaca ili samo plahutar,presmijesno i bilo bi zalosno ,al je ipak istinito izgleda!!! terme tuhelj plaćaju da se ovo odgadja tako da cim vise zarade

LU
ludva
21:58 20.12.2010.

Ma koji zajednički jezik,., kakvi Slovenci ,,,,,,!?već mu je odavno trebalo ukinut koncesiju,,.. dal plaća poreze.. zapošljava nove ljude??..Prostor ispred turističkog ureda je skladište cementa i željeza,...najmanji bazen je bio od kulturno povjesnog značenja a on ga je uništio.. Paa dajte općinari kaj ste vi deset godina gluhi i slijepi..?! i one koji su mu to dali u ruke pozvat na odgovornost..Krapinske su sa turizmom i bazenima trideset godina otišle u natrag,.,

LO
Lotrab
20:09 22.12.2010.

Ovo je strašno, da inspekcija tek nakon 10 godina rada prepozna da se ne radi po planu!!! Ovo je samo u Hrvatskoj moguće. A što se tiče Drageca, on nije kriv za sve to, krivi su ti ljudi koji su si to dopustili da radi sve po svojemu!!! Općina Krapinske Toplice, Krapinska Zagorska Županija itd. Taj čovjek se Vama svima smije, kao što i ja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije