Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Inicijativa predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović

naslovnica
Foto: VL
1/2
21.11.2014.
u 00:00

Kolinda Grabar Kitarović će se, ako postane predsjednica, založiti za izmjene zakona i pooštravanje kazni, osobito recidivistima

Kako tzv. registar pedofila, koji postoji od lani, nije ispunio svrhu – nadzor pedofila i njihovo onemogućavanje da rade na poslovima na kojima su u doticaju s djecom jer poslodavci mogu, ali ne moraju pri zapošljavanju provjeriti je li kandidat u tzv. registru, pitanje je treba li mijenjati zakon, ali i omogućiti kemijsku kastraciju za osuđene silovatelje i pedofile. U povodu obilježavanja 25 godina UN-ove Konvencije o pravima djeteta, Kolinda Grabar Kitarović za Večernji list izjavila je da će se založiti za izmjene zakona i oštrije sankcioniranje pedofila.

– Kao buduća predsjednica RH posebno ću skrbiti za djecu i usmjeriti pažnju na dodatno poticanje državnih institucija u borbi protiv nasilja u školama i svakog oblika diskriminacije. Ponajprije kao roditelj, a potom i kao predsjednica, uhvatit ću se ukoštac sa sve raširenijom zloporabom djece i sve raširenijom pošasti – pedofilijom. Bit ću inicijator široke javne rasprave, kao uvod u zakonske promjene, kojima bi se pooštrile kazne za pedofile, pogotovo za recidiviste – izjavila je Grabar Kitarović.

>>Za koje će se točno mjere založiti čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

>>'Spremna sam lupiti šakom o stol. Neću nikome dopustiti da ne radi svoj posao'

>>Grabar Kitarović: Svatko može primiti zastavu, zašto ne i ja

Foto: VLm

Komentara 136

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:16 20.11.2014.

U Americi to već rade, ali praksa pokazuje da niti to nije dovoljno za borbu protiv pedofila, jer i kemijski kastrati ponovo pronalaze svoje žrtve.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:24 20.11.2014.

Joj kad pedofili počnu pljuvati po Kolindi na ovoj temi. Ili josipovićevci. U biti, isto.

HL
HV_LAKI102
21:38 20.11.2014.

Prvo mi da maknemo Josipovica i Milanovica a sa pedofilima cemo mi lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije