Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. ines balint:
Povratak na članak

Zdravstveni sustav urušit 
će se smanjite li broj ordinacija

Reakcija je to krovne udruge obiteljskih liječnika na prijedlog Mreže javne zdravstvene službe Ministarstva zdravlja kojom je ukinut niz liječničkih ordinacija u ruralnim krajevima te na otocima

Komentari 3

Avatar stravaxx
stravaxx
19:09 13.07.2015.

a di cijenjena liječnica radi. u selu ili u gradu??? ma tko se dočepa zagreba ni sam vrag ga nemre natjerati natrag u svoje selo. o čemu ona zbori???

VL
NV
novo vriijeme
19:11 13.07.2015.

Zahtjevi ove udruge obiteljskih liječnika su sasvim na mjestu, država je dužna osigurati više toga za normalan rad u ruralnim područjima jer je tamo teže. U Zagrebu ako obiteljski liječnik ne riješi nešto pacijent ode na hitnu i obiteljski liječnik je miran, nema rizika posla, u ruračnim krajevima nije tako. A sada jedno pitanje gdje je nestao Zavod za telemedicinu koji bi ovdje moga odigradi ključnu ulogu, nakon što su osnivača i stručnog planer Klapana istjerali i za nešto optužili tamo se ugnjezdila gomila uhljeba koje uzdržavamo deset godina a da ne rade ništa gdje je Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu da osigura standarde protokole i postupanja za pacijente koja je također već 7 godina puna uhljeba i manekena čiji je zadatak da primaju plaće i putuju po svijetu od konferencije do konferencije i da ništa ne rade . Za funkcionalno zdravstvao treba puno toga napraviti Ministarstvo zdravlja a ne samo evo ti ordinacija u najam pa se ti i pacijenti dogovorite ja više sa zdravstvom nemam ništa osim što imam ministarsku plaću , karticu i plaću

VL
NV
novo vriijeme
19:17 13.07.2015.

Zdarvstvo je jedno od rijetkih zanimanja gdje liječnici i medicinske sestre idu u kučne posjete u svom vlastitom autu, zar ne bi država trebala kupiti auto ili dati porezne olakšice onima koji za rad upotrebljavaju vlastiti sredstva. Isto se odnosii na obaveznu stručnu edikaciju gdje prema Komori trebaju svakih par godina sudjelovati na tečajevima i kongresima koje sve plaćaju od svoje plaće. U prosjeku plate jednu plaću godišnje na te edukacije, zašto im država ne odbije to od poreza. Udruga bi trebala pitati i više državu zašto sva druga zanimanja imaju brojne olakšice i poticaje ali liječnici ne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.