Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆALI SE S OBUKE

Incident na Aljasci: Srušila se dva vojna helikoptera, poginula tri pilota

Apache helicopter takes off after a refuelling drill in New Taipei city
Foto: ANNABELLE CHIH/REUTERS
1/3
VL
Autor
hina
28.04.2023.
u 07:13

Helikopteri AH-64 Apache iz Fort Wainwrighta, ispostave američke vojske na Aljasci, srušili su se u blizini mjesta Healy

Tri pilota američke vojske poginula su nakon što su se dva helikoptera Apache srušila u središnjoj Aljasci dok su se vraćali s obuke, objavio je kasno u četvrtak Washington Post pozivajući se na vojne dužnosnike.

Helikopteri AH-64 Apache iz Fort Wainwrighta, ispostave američke vojske na Aljasci, srušili su se u blizini mjesta Healy, izvijestila je 11. zračno-desantna divizija na Facebooku.

"Prva pomoć je na mjestu događaja. Incident je pod istragom", objavila je ta vojna postrojba, ne navodeći detalje o nesreći. Predstavnici američke vojske nisu trenutno odgovorili na upit Reutersa o žrtvama. Prošlog mjeseca devet je vojnika poginulo u padu dvaju helikoptera Black Hawk za medicinsku evakuaciju tijekom rutinske noćne misije iznad Kentuckyja, podsjetio je Reuters.

>> VIDEO Uznemirujuća snimka: Vozilo se zapalilo tijekom policijske potjere, vozač se spasio u posljednjem trenutku

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Striborski
Striborski
07:47 28.04.2023.

Prvo dva Blackhawka, sad dva Apachija. A ovdje se smiju ''ruskim kramama'' kad padnu. Neka se smiju i dalje.

Avatar Asterix
Asterix
09:06 28.04.2023.

Da sam pilot ne bih se veselio ovim helikopterima. Proizvode li Japanci helikoptere... automobili su im najpouzdaniji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije