Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

INA organizirala školu sigurne vožnje

INA organizirala školu sigurne vožnje
23.02.2024.
u 16:29

Predavanje i vježbe je vodio Juraj Šebalj, u suradnji s Autoškolom Rusan.

Ceste su jedno od najopasnijih mjesta na kojima se možemo naći. Neovisno sudjelujemo li u prometu kao pješak, vozač ili putnik, opasnost je uvijek tu, iza ugla. Mnogi vozači toga nisu ni svjesni, kao što nisu ni svjesni opasnosti s kojima se susreću.

Kako bi povećala sigurnost na našim cestama i podigla razinu znanja naših vozača, INA je organizirala školu sigurne vožnje. Juraj Šebalj, naš istaknuti automobilist i višestruki prvak Hrvatske u rallyju, održao je predavanje vozačima o tome kako bi se trebali ponašati u prometu, na što sve trebaju paziti, ali i kako brinuti o svom automobilu. Predavanje je osmišljeno u suradnji s Autoškolom Rusan iz Zagreba. Njihovi instruktori poseban naglasak stavljaju na sigurnost svih sudionika u prometu zbog čega su bili idealan partner za ovo predavanje.

Briga o sigurnosti počinje već od ulaska u automobil pa je Juraj istaknuo važnost ispravnog položaja za volanom. Većina vozača u automobilu ne sjedi u optimalnom položaju, a položaj tijela ima bitnu ulogu ako dođe do nesreće. Sljedeća tema o kojoj je Juraj govorio su gume. Njihova kvaliteta značajno utječe na sigurnost u vožnji, pružajući dobro prianjanje i skraćujući put kočenja u slučaju potrebe za naglim zaustavljanjem. Također, adekvatna napuhanost gume smanjuje njeno trošenje te osigurava optimalne performanse i potrošnju.

Juraj je također govorio o opremi modernih automobila, vožnji u otežanim uvjetima (npr. magla), utjecaju umora i slično. Podijelio je svoja iskustva vožnje rally utrka, ali i svakodnevna iskustva s ceste.

Posebno je naglasio važnost održavanja automobila. Kao jedan od najjednostavnijih i svima dostupnih načina za to, istaknuo je Inina Class Plus Expert goriva. Poboljšana novom, naprednom formulom aditiva ova goriva čiste motor od štetnih naslaga, poboljšavaju performanse te smanjuju potrošnju. Isto kako pazimo što unosimo u svoje tijelo, trebali bi paziti što unosimo i u svoje limene ljubimce pa Juraj potiče vozače da brinu o svojim automobilima i toče samo najkvalitetnije gorivo.

Nakon teorijskog dijela sudionici su se okrijepili i napunili energijom uz delikatese iz Fresh Cornera, a potom je i uslijedio i praktični dio. Vozači su sudjelovali u ispitu spretnosti. Testnim automobilom su, u što kraćem vremenu, trebali odvoziti slalom između čunjeva. Troje najbržih koji su istovremeno demonstrirali preciznost i sigurnost, osvojilo je nagrade, a svi sudionici su dobili i prigodne poklone. Ipak najvrijednije je bilo usvojeno vozačko znanje koji će svi sudionici Inine škole sigurne vožnje ponijeti sa sobom u promet.

INA se, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek zalagala za sigurnost u prometu. Kao i posljednjih 60 godina i u ovoj, za kompaniju slavljeničkoj godini, INA će svaki put biti uz vozače kroz ponudu visokokvalitetnih Class Plus Expert goriva, maziva i ostalih tekućina za njihova vozila, ali i kao idealno mjesta za okrijepu i kupovinu na njihovim putovanjima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije