Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA DOBILA KONKURENCIJU
Povratak na članak

Hrvatska jača svoju energetsku poziciju: Kanađani počinju prodavati plin iz slavonskih polja

Vermilion će sve proizvedene količine staviti na tržište i udio koji pripada državi namiriti u novcu, odlučila je jučer Vlada

Komentari 17

NE
Neretva93
08:37 08.12.2023.

Kod nas “stručnjaci” rade na propasti Hrvatske,prirodna bogatstva dati drugom?! Di je strategija razvoja Hrvatske to nigdje nisam vidio,ako mislimo na budućnost mora postojati strategija razvoja 5,10,100…,godina!

VL
ZA
Zagi3891
08:27 08.12.2023.

Kad će se dogoditi da hrvatska firma na kanadskom teritoriju prodaje kanadski plin? tako sam i mislio...

VL
BT
Branko_Trol
07:01 08.12.2023.

Kanadani prodaju nas plin hahahahahahahahahahaha pa jel ima u ovoj drzavi ista da hrvatska prodaje a ne neko drugi. Koja smo mi komedija

VL
SS
sokac sa drave
08:41 08.12.2023.

Znaci oni nas plin prodaju i nama.Zar mi neznamo nas plin sami prodati.Za ovo mora netko odgovarati.

VL
SS
simpatican.simpa
07:34 08.12.2023.

Strateški plan zelene tranzicije na čelu s AP-om , potpuno uništiti suverenost i neovisnost. Kakva je situacija s našim plinskim poljima u Siriji, Sibiru,..?!?!

VL
Avatar neugodan
neugodan
09:53 08.12.2023.

zasto narod nema nista od svojeg plina???????????

VL
BA
bacenheider
08:44 08.12.2023.

Evo lijepih komentara,ljudi komentiraju i optuzuju bez dokaza.Za plin pronaci trebaju godine istrazivanja i busenja,a koja Vlada je dala Kanadanima da istrazuju i sadexploatiraju plin je u redu.Zaradit ce drzava ali i oni koji su ulozili svoja sredstva u istrazivanje i exploataciju.Ovima tu gore sto filozofiraju napominjem da je pokojni prvi Predsjednik RH Franjo Tudman od Ruskog predsjednika Jeljcina kupio naftonosno polje Bijele noci za 17 miljuna dolara,a SDP-ova Vlada sa Linicem prodala za 70 miljuna dolara,a ta naftonosna polja po procjeni strucnjaka su procijenjena na 40 miljardi dolara i to od filozofa tu gore nitko nije kritizirao,a gubitak je ogroman.SDP-ova Vlada,Racan prodala i INU Madarima 25posto plus zlatnu dionicu,a zaboravili naftonosna polja u Siriji ali filozofi tu gore nisu nista kritizirali.Racanova Vladavisto prodala 13tona rezervi zlata za bagatelu,a krivousti Tudman u ratu sacuvao to zlato.

VL
CR
crocro
08:23 08.12.2023.

Hrvatski plin, sa hrvatskoga teritorija, može ako je to potrebno, prodavati zemlja na kojoj se plinsko polje nalazi. Nema nikakve logike da hrvatski plin s hrvatskih plinskih polja neka firma iz sasvim druge zelje zakupi pa onda prodaje, umjesto da ga prodaje Hrvatska. Kako se to može dogoditi, to bih volio znati, na koji način i pod kakvim okolnostima. I da li to znači da Hrvatska ima viška plina pa može odlaziti izvan Hrvatske? Ako je ovo stvarno, da li je to logično i da li bi Hrvatska npr. u Americi mogla zakupiti plinska ili naftna polja pa tu naftu s tla Amerike, prodavati u treće zemlje. Da i to je moguće, ali da li bi Amerika dopustiula da netko drugi trguje s njezinim resursima na njezinu tlu? U Hrvatskoj se očito sve može. Sada bi valjalo podastrijeti javnosti podatke da li se Hrvatskoj više isplati da sama prodaje svoje resure ili da to čini neki tutor iz treće zemlje? A ako to čini netko treći a ne Hrvatska, onda znati da taj tutor iz treće zemlje zarađuje na hrvatskom plinu. Ima li tu logike?

VL
SL
slatix
10:47 08.12.2023.

Nekako mi se čini da Kanađani jačaju svoje pozicije.

VL
ŠI
Šime
09:14 08.12.2023.

Plin treba znati pronaći u utrobi zemlje ili u dnu mora,a onda podignuti na površinu.Za to su potrebna ogromna ulaganja.Odkad je SDP-ova vlada prodala INA-u Hrvatska je izgubila sposobnog ulagača u istraživanje,kako u inozemstvu tako i u Hrvatskoj.Prodaja INA-e je najveći "zločin"za hrvatsko gospodarstvu i državnu neodvisnost.Nažalost INA među svojim zaposlenicima.sindikalcima nije imala jednoga gospodina Stanića kao što je to bilo u Hrvatskim autocestama koji je vodeći sindikalnu aktivnost u kompaniji onemogućio prodaju autocesta i sačuvao za Državu "koku" koja sada nese zlatna jaja.Prodaja INA-e je najveći krimen za Državnu samostalnost.

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
08:31 08.12.2023.

Hrvatska jača svoju poziciju ovako? A da se pola države da Americi pola Kini onda bi tek ojačali

VL
KO
Korda
09:14 08.12.2023.

Nasi nobelovci i internet bojovnici protestiraju, ali nisu htjeli uloziti po 10-tak mil. € svatko pa

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.