Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U ŠVICARSKOJ
Povratak na članak

Svjedok na suđenju Sanaderu opisivao kako je novac išao do Ježića

Za lobiranje za projekt Družba Adria dogovoreno je da u dvije rate bude plaćeno Xenoplastu 10 milijuna eura, rekao je Imre Fazekaš na suđenju Ivi Sanaderu i Zsoltu Tamasu Hernadiju

Komentari 39

DU
Deleted user
11:30 30.04.2019.

kodno_ime_kolega: hej aj malo uspori, oladi, vec imaš 30 naskoka po komentatorima, sto nije ocito da si danas dezurni kmer. Neznam tko te placa, ali bi ti trebao reci da je to sto radis kontraproduktivno.

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:55 30.04.2019.

hahaha nitko od svjedoka osim "vjerodostojnog ježića " nije potrvdio da je onih 5 mil. eur-a bilo za Sanadera. I Mađar i rus svjedočili da su pare bile namijenjene Ježiću. Zato ih je i potrošio. Ko svoje !

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:45 30.04.2019.

znači, nema dokaza da je sanader tražio i dobio 10 mil eura... imamo riječ ježića, koji je u velikim poslovnim problemima, da je dobio 5 milijuna 'za sanadera' i to je potrošio na svoje potrebe, za sebe... imamo sanadera, predd kojim su svi, kako sad na sudu tvrde, bili u velikom strahu, i radili sve što je naredio. a kad ono, potrošili njegov novac?! dosta bi bilo mučenja sanadera, ovo je već trakavica kojoj se smije cijela europa, i našem sudstvu, čiju je odluku austrijski sud ismijao. dal se trebamo još blamirati, nisam siguran baš. to što je za većinu političara i dalje politički nadmoćan je njihov problem ,naš ne bi trebao biti. dvaput je biran za premijera, ostvario velike pomake, i ne zaboravimo da je najveći bum kreditiranja i ulaganja hrvata u pokretnine i nekretnine bio upravo za njegovog prvog mandata. očito smo mu jako zamjerili prekid tog sna... za osuditi sanadera jednostavno nema dovoljno čvrstih dokaza, ovo što se nudi pod dokaze su optužbe kojima se drugi kriminalci žele izvući, pa utapaju sanadera, jer se na njega sve ko čičak hvata. ali... corpus delicti fali i dalje. da ja vjerujem da je propali mesar fiolić, u vrijeme kad mu je sin gradio kuću i nije imao para, ni jedan ni drugi, da je ovaj nonšalantno desetke milijuna kuna odnosio sanaderu... halo, imam ja i osnovnu završenu! znači, nemaš kinte, račun blokiran, al ti nađeš 17 mil kuna u kešu i to u kutiji za cipele odnosiš sanaderu.... i tu kutiju nitko ne pregleda?! jesu mu smjestili, svaka čast!

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:41 30.04.2019.

Ovo maslo Bajica i Ostojica skupo ce nas stajati, pravna drzava u krizi jos godinama.

VL
KO
koki
11:23 30.04.2019.

Dragi moji, ne trosite nas novac na kazalisno sudjenje. ako je kriv za pljacku svoje drzave i nas drzavljana te iste drzave u koju se zakleo, a po svemu sudeci je lopov i kriminalac, osudite ga na maksimalnu kaznu za primijer i njemu i drugima koji jos uvijek kradu. ne radite cirkus na nas racun.Osudite ga, uzmite drugog, osudite ga, treceg,osudite ga, brzo,jeftino i uncikovito. Dovedite ovu jadnu drzavu na put pravde, Postenja i blagostanja. Za to ste placeni od ovog opljackanog naroda, gospodo moja

VL
DU
Deleted user
12:35 30.04.2019.

Ovo je toliko zamršeno da i scenarij za trilogiju KUM izgleda kao priča za djecu. Ako se u ovom procesu nikoga ne osudi onda smo stvarno u banani, prokletstvu Sanadera. Još samo fali milijarde kuna odštete.

VL
AR
Arger
10:55 30.04.2019.

Evo...svi svjedoci tvrde da je Jezic uzeo novac za svoje zemljiste u Omislju,a vi uporno navalili na Sanadera.

VL
AN
Antonio1952
18:43 30.04.2019.

Opet krivosudje provaljeno pa se cude zasto interpol ne hapsi Hernandija. Nikad nisam volio Sanadera jer je na funkciji premijera bio arogantan i prepotentan, ali izgleda ova korupcija je podmetnuta i drugovima muljanje nece proci. Nema vise partija te tuzi i sudi iako u Hrvatskoj bez lustracije stari kadrovi jos sve imaju pod kontrolom, pa optuzuju po potrebi, a ne po zakonu. Ako sam opet zasluzio suspenziju radi istine posluzite se, a ja mogu lijepo zivit i bez komentiranja na vecernjem, koji svejedno vise nije novina koju bih ocijenio kao postenu i neovisnu.

VL
ST
Stipan
13:21 30.04.2019.

Na kraju će biti da se tuži nedužnom . Još će Ivo dobiti odštetu .

VL
DU
Deleted user
16:45 30.04.2019.

slučaj sanader je vrlo mističan i imam osjećaj da su ova suđenja u svrhu zamagljivanja. moje skromno mišljenje je da je ivo uzeo poklon od danajaca,za to je trebao odraditi neke stvari za koje nije imao želudac ili mu...epilog,prisiljen naa ostavku i još odredio nasljednicu,kao u sjevernoj koreji. sada je,iako imovinski u levelu s političarima svoga ranga postao sinonim za pljačku i optužuju ga na temelju iskaza sumnjivih tipova,vjerojatno isto ucijenjenih.

VL
Avatar comparator
comparator
11:29 30.04.2019.

Vjerojatnija je teorija Fazekaša koji vjerujem govori istinu s razlogom koji ima smisla ali to što Uskok nema dokaze ne znači da je mito koje je bilo namijenjeno Sanaderu došlo slučajno prije nego se je on tome i nadao . Zapravo mito je stizalo s svih strana jer je Hrvatska bila na rasprodaji . Kako se sada dočepati stvarnih materijalnih dokaza kad je HDZ na vlasti i ima opet alate za ometanje istrage i procesa ? Ima li pravosuđe istinsku želju riješiti ovaj slučaj ? Volio bih vjerovati u to ali da je tome tako onda bi pravosuđe trebalo pod hitno riješiti slučaj Saucha , Bandić i štošta ovakvog što zadire u korupciju političara koji koketiraju s mafijaškim krugovima ili bar njihovi postupci na to asociraju. . Pravosuđe neprestano kaska za vremenom što je nedopustivo jer takvo pravo bitno utječe na politički entuzijazam koji pak odvraća građane od politike. Nevjerovanje u demokraciju se rađa upravo u sporom i nevjerodostojnom pravnom poretku .

VL
TR
tracy
12:27 30.04.2019.

svi nevini, samo dr.Ivu terete, jadan mali Ivo.

VL
PH
Petarstijena-HR
14:18 30.04.2019.

Nitko živ, pa ni ptice na grani ne vjeruju u korumpirano i nesposobno hrvatsko pravosuđe.... Pravne fakultete treba sve zatvoriti i napraviti javne wc-jeve, za besplatnu veliku i malu nuždu....Pljuc, pljuc...

VL
GE
genex
11:12 30.04.2019.

ćaća je lo.ina ali mora se priznati da nema dokaza da ga se osudi.może ga osuditi samo naše podaničko i korumpirano pravosuđe.

VL
Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
12:12 30.04.2019.

U staroj mafijaškoj formi države, pojedinac cinka organizaciju i on bude aboliran a svi ostali odu u ćumez, u modernoj zloč.org. na Hrvatski-HDZ način, svi suučesnici zloč.org.upere prst u CAPO DI MAFIA i budu oslobođeni a CAPO ispadne jedini PEDRO!

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
12:31 30.04.2019.

Samo vi i dalje glasajte za ADZ! Bit će toga još!

VL
Avatar Pancevac
Pancevac
12:17 30.04.2019.

On Banana republike,al' su vas mafijasi z. Jugoslavija vam nije bila dobra? Sada ovi su bolji? I u SRB i u HR sve same "demokrate" a pola naroda ili bezi,ili nema 'leba da jede.,a Vojvodina i Slavonija mogu citav svet hraniti. Neka,trazili ste gledajte.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:38 30.04.2019.

podrška HDZ,Sauchi i skupini Borg

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.