Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Imigracija je poricanje temelja društva i svih naslijeđenih moralnih normi

Međutim, nekako se dogodilo da je altruizam u zadnje vrijeme promijenio svoju bit, pa je umjesto kršćanske “ljubavi prema bližnjem” imperativ postao ničeanski nalog o “ljubavi prema najdaljem”

Komentari 16

NE
Neretva93
15:48 08.12.2023.

Koji su to temelji društva i norme? A koliko si ti primio pobjeglica? Svatko tko želi dobro ovim ljudima,da se oni nebi mučili i davali riziku, otiđite po njih,kupite im avio karte,zovite ih na ljetovanje, uvezite kao radnu snagu…,a nemojte mene,molim vas opterećivati sa tim.Ja imam svoju obitelj,djecu,unuke…živim za njih.Vi njih plaćate mojim porezom što se ogorčeni borim protiv tog.Uzmite ih sebi to je za njih a i za vas (možda) spas.

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:00 08.12.2023.

Imigracija je uništavanje temelja društva i uništavanje svih naslijeđenih moralnih normi normama migranata. Osim toga ima toliko muslimanskih zemalja koji ni prstom ne mrdnu, a njih nitko radi toga ne osuđuje.

VL
HE
Helios
16:14 08.12.2023.

Ono što Europljani rješavaju na sudovima migranti sa istoka rješavaju nasiljem . naravno ne svi .

VL
HA
Haha
16:45 08.12.2023.

Da, uobicajeno doktori i inzenjeri sa svojim nazadnim ,okrutnim i nama nesvojstvenim normama i obrascima ponasanja,preplavili uljudjenu Europu. Skrsili sva pravila. Mene na granici pretresaju da ne bih k9mad sira unijela, a horde z.la piče bezbrizno.

VL
LI
Limun
16:20 08.12.2023.

Da se ne granice pošalje vojska, stopa ilegalnih migracija bi se preko noći smanjila za 99,99%.

VL
Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
18:28 08.12.2023.

Najbolji kolumnist na Večernjem. Rijetko ili nikako se ovakve kolumne mogu pročitati u mainstream medijima. Ne lupetajte u komentarima, a da pročitali niste. Mogli ste pretpostaviti objektivnu kolumnu, ako ste barem jednu njegovu kolumnu pročitali. Čovjek piše o problemu imigracije u Hrvatskoj, favoriziranju iste, zamjeni stanovništva, licemjernom altruizmu brigom za druge i pljuvanjem svoga, gaženju tradicionalnog nauka, dokončanju društva i morala... Odlična kolumna i jako, jako rijetka, tako da vas ne krivim i razumijem jer truju nas samo teškim sr...

VL
Avatar Seurat
Seurat
19:25 08.12.2023.

Ne može se pročitati bez plaćanja, ali nekako mi vuče da je kolumna, ispravno, prepoznala "modu ljevičara" da mrze Hrvate iz zemlhe i dijaspore, a obožavaju Somalijce, Nigerijce, Palestince, Afganistance.. U stvarnosti do podne mrze sebe, a od podne i i sebe i cijeli svijet. A osobito Hrvate iz Hercegovine.

VL
DU
Deleted user
18:53 08.12.2023.

Moram se ovdje referirat na tezu autora kako bi bilo nezamislivo održat referendum na kom bi se odlučivalo o migracijama. Suveren u Republici Hrvatskoj nije hrvatski državni sabor, vlast,stranke ili ne daj Bože Europska komisija. Izvršna,sudska i zakonodavna vlast su ispod hrvatskog naroda! Suveren u Republici Hrvatskoj je hrvatski narod. Vlast proizlazi iz naroda i ona pripadan narodu. Narodni referendum vrhovni je odraz demokratske volje. Saborski zastupnici nisu ništa do narodni zastupnici svojih birača. Oni su se sami prometnuli u političke elite,interesne grupe i faraone. Nitko,bilo premijer ili predsjednik nije iznad ustava i hrvatskog naroda. Da sutra Hrvati odluče ustavnim referendumom zabranit imigraciju stranih radnika u Hrvatsku tko ih ima pravo spriječit? U razvijenim demokracijama kao Švicarska ni jedno referendumsko pitanje nije neustavno! Građane se ne ograničava stotinama tisuća glasova potrebnih za inciranje referenduma, niti referendumsko pitanje može bit srušeno na sudovima. Zamislite da se kod nas organizira referendum o zabrani gradnje džamija i minareta kao u Švicarskoj? Al to je gospodo demokracija! Sudska vlast nije iznad suverena. Ona je samo jedna od tri poluge u rukama naroda! Nije ustavni sud iznad hrvatskih ljudi.Još manje vlada,premijer,predsjednik. Ljudi se ne uči demokraciji!Već poslušnosti.

VL
Avatar Seurat
Seurat
20:46 08.12.2023.

Ne može se pročitati bez plaćanja, ali nekako mi vuče da je kolumna, ispravno, prepoznala "modu novih ljevičara" koji mrze Hrvate u dijaspori, osobito Hercegovini, ali zato im srce "krvari" za Palestincima, Somalijcima, Nepalcima itd... No to im ne smeta kupovati djecu po Africi. Licemjeri koji do podne mrze sebe, a od podne i sebe i cijeli svijet.

VL
PO
Potjehović
17:21 15.12.2023.

Borislave, ljubi i bližnjega i daljnjega svoga i ne sramoti se više.

VL
DO
dokanjka
15:35 09.12.2023.

imigracija je zlo koje ce unistiti europu a to neko radi namjerno

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
15:55 08.12.2023.

Što ovaj prtlja. Preuzmi odgovornost za onoliko njih koliko ti treba, a ostavi hrvatski narod na miru.

VL
HA
Habuhabuhabu
16:51 08.12.2023.

Nisam ni ja pročitao ali nekako mi se čini da se novinar počeo zanimati za migraciju tek nakon što je potjerama četvrtina Hrvatske u Bosnu i Srbiju, pola Hrvata u Irsku, a tjeralo se i po Bosni I Hercegovini. Tada se temelji možda nisu mijenjali. Dobro je kad potjeraš, a kad neko dotjera do tebe, onda je problem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.