Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Hrvatskoj
Povratak na članak

Ovo su najpopularnija ženska i muška imena u 2017.

Donosimo TOP 10 ženskih i muških imena prema podacima Ministarstva uprave za 2017. godinu.

Komentari 19

DU
Deleted user
11:24 08.03.2018.

U 19 stoljeću smo se krvavo borili protiv germanizacije, talijanizacije i mađarizacije i nametanja stranog jezika i stranih imena, a danas se sami germaniziramo i talijaniziramo bez ikakvog pritiska. Nekad su Talijani u Dalmaciji nasilno mijenjali hrvatska imena u talijanska, a danas mladi "moderni" roditelji dragovoljno hrvatskoj djeci daju talijanska imena. Nekad su naši velikani koji su imali strano ime sami ga prevodili u hrvatski oblik poput npr. Vatroslava Lisinskog čije je pravo ime bilo Ignacije Fux. Da danas živi neki Vatroslav taj bi otišao u matičnu službu i tražio da ga se preimenuje u Ignacija . Jadan i bijedan narod bez trunke samopoštovanja ....

VL
DU
Deleted user
11:36 08.03.2018.

Snobovština! Misle ljudi da će imenom prikriti porijeklo pred velikim svijetom.

VL
RE
Rex
12:13 08.03.2018.

Hvala bogu pa nema na listi.......slobodana,Vuka,Milorada, Jovana i Jovanke

VL
UU
uhljeb u holdingu
11:24 08.03.2018.

Mirsad i Usnija

VL
DU
Deleted user
11:17 08.03.2018.

Među 50 muških samo jedno izvorno hrvatsko - Borna, a i to je upitno s povijesno lingvističkog gledišta. Među 50 ženskih opet samo jedno - Mila. Sve ostalo su latinska, grčka, židovska, njemačka ili nekakva izmišljena. E moj narode ... mislim da smo po tome jedinstveni u svijetu! Tu se vidi koliki smo zapravo domoljubi i koliko držimo do našeg narodnog identiteta - nula bodova, jad i bijeda! A tek kad vidim ova čisto talijanska - Mateo i Ivano, ma najbolje da umjesto Josipa bude Giuseppe, sramota je i strano ime malo prilagodit hrvatskom jeziku. A Nikol je isto tako pravopisno netočno. Baš smo ljigav narod, sve tuđe nam je draže ... i ovo ne govorim da nas omalovažavam već da se netko možda zapita kad ovo vidi i možda svome djetetu da ime hrvatsko ime - Tomislav, Domagoj, Branimir, Krešimir, Hrvoje, Zvonimir, Davor ili tako nešto, i malo popravi ovu tužnu statistiku. Latii su govorili "Nomen est omen - Ime je znak." Naša imena su znak da nam sve hrvatsko i sve narodno - smrdi.

VL
Avatar PlenKiMoon
PlenKiMoon
11:01 08.03.2018.

Lorena je meni naj ljepše žensko ime :) Muško Gabrijel :)

VL
IC
ico3
10:49 08.03.2018.

Nema Ivice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.