Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJA VLADE

Imena budućih ministara se ne otkrivaju, no stranački kuloari spominju ova imena

Plenković dao izjavu nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
26.04.2022.
u 09:16

Jasno je tek da će odlazak Piletića na ministarsku funkciju, pokaže li se ova informacija točnom, značiti izvanredne izbore u Novskoj, budući da je riječ o gradonačelniku u prvoj polovici mandata

Rekonstrukcija Vlade za koju je premijer Andrej Plenković dobio odriješene ruke svoje stranke još krajem ožujka trebala bi biti gotova ovaj tjedan, no neće biti ni izbliza široka kako se u početku nagađalo.

Premijer je jučer, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, potvrdio da će Sabor o novim ministrima glasati u petak, a promjene se očekuju na ukupno tri funkcije. Iz Vlade bi trebao otići dvojac pod DORH-ovim istragama, ministar rada Josip Aladrović i potpredsjednik Boris Milošević. Uz njih, promjena se očekuje u Ministarstvu gospodarstva s čijeg čela po vlastitom izboru odlazi Tomislav Ćorić. Stranački kuloari i jučer su spominjali imena ljudi koji bi ih trebali zamijeniti na funkcijama, i to Davora Filipovića kao zamjenu za Ćorića, Marina Piletića umjesto Aladrovića te Snježanu Vasiljević koja bi, navodno, trebala zamijeniti Miloševića.

U Plenkoviću bliskom krugu uvjeravaju da se radi o spekulacijama, no imena budućih ministara ne otkrivaju. Jasno je tek da će odlazak Piletića na ministarsku funkciju, pokaže li se ova informacija točnom, značiti izvanredne izbore u Novskoj, budući da je riječ o gradonačelniku u prvoj polovici mandata. Hoće li se to dogoditi trebalo bi biti jasnije danas, nakon sastanka šefova stranaka vladajuće koalicije. Ma koga predložio u Vladu, Plenković može računati na podršku partnera, koji redom ističu kako je Hrvatskoj u izazovnim vremenima nužna politička stabilnost. 

Pogledajte i video: Imovinska kartica ministra Paladine: Ratu kredita plaća 51.000 kn mjesečno, ima dva stana u Zagrebu i 45 građevinskih zemljišta

Komentara 1

BA
banini
13:17 26.04.2022.

Hrvatska nikako ne može bez takovog kapaciteta kakav je Filipović !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije