Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO TATA

Ima zbilja žilavih staraca...

Loyd Church, zmija (1)
Foto: Chris Petersen/wxii12.com
1/3
02.08.2010.
u 12:09

Loyd Church, 81-godišnji udovac, radio je u vrtu kad ga je ugrizla zmija otrovnica. Žilavi starac sam si je isisao otrov i onda izgazio zmiju.

Church je brao krastavce u svojem vrtu u okrugu Wilkes u Sjevernoj Karolini kad ga je zmija mokasinka iz vrste copperhead ugrizla za šaku između palca i kažiprsta. Church, koji je već devet godina udovac, ne voli ići kod liječnika i izbjegava to kad god može, pa nije ni pomislio na liječničku pomoć.

– Stisnuo sam ruku i počeo sisati – kaže Loyd koji je kao dječak gledao svog oca kako primjenjuje isti postupak za zmijske ugrize. Prije isisavanja otrova ruku je između dvije rupice od zuba razrezao nožem. Zmiju koja ga je ugrizla čizmom je izgazio na smrt.

Tek kad je kasnije odnio malo graha iz svog vrta susjedi, ona se vidjevši ranu na ruci zabrinula i pozvala susjeda koji je dobrovoljni vatrogasac. On je iskoristio svoje znanje prve pomoći da pregleda i previje ranu žilavog starca.

Srećom po Loyda, copperhead je jedna od najmanje otrovnih američkih zmija. Osim blage vrtoglavice, nije imao drugih posljedica ugriza.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
deoderi
22:38 03.08.2010.

Lijepo je pročitati tekst, a da se ne javljaju partizani, ustaše i četnici. Loyd-e ljudino stara, živio ti meni stoijednu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije