Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Igrači i predstavnici klubova završnice Kupa K. Ćosića posjetili Memorijalno groblje

groblje
Foto: Branimir Bradarić
1/5
18.02.2015.
u 16:31

Prethodno su bili primljeni u vukovarskoj gradskoj upravi gdje su im domaćini bili gradonačelnik Ivan Penava i župan Božo Galić

Igrači i predstavnici sva četiri kluba koji igraju na završnici Kupa Krešimira Ćosića, a koji se danas i sutra igra u Vukovaru, posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su položili vijence. Prethodno su bili primljeni u vukovarskoj gradskoj upravi gdje su im domaćini bili gradonačelnik Ivan Penava i župan Božo Galić. Uz igrače i predstavnike klubova bila je i Ljerka Ćosić, supruga Krešimira Ćosića, kao i njihov sin Krešimir Ćosić.  Prilikom posjete predstavnici klubova, grada i županije izmijenili su međusobne prigodne darove. Posebno ganuta svime bila je Ljerka Ćosić koja je bila na rubu suza dok se obraćala okupljenima. – Izuzetno sam sretna i ganuta svime ovime. Krešo bi sigurno bio sretan što se završnica Kupa igra u Vukovaru, rekla je Ćosić. Okupljenima se obratio i tajnik Košarkaškog saveza Hrvatske Željko Drakšić koji je rekao kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja se može pohvaliti da ima Kup natjecanje po košarkašu koji je ušao i u glasovitu Kuću slavnih u Springfieldu (SAD).

– Pozivam sve igrače da se na terenu ponašaju i igraju kako je to činio svojevremeno Krešimir Ćosić, rekao je Drakšić. Podsjetio je kako je završnica Kupa zapravo uvodno natjecanje u godinu kada se igra EP u košarci i čija se jedna skupina igra u Zagrebu. – Prije dvije godine reprezentacija je bila također u Vukovaru i tada smo na EP u Sloveniji ostvarili odličan rezultat. Ovo natjecanje uvertira je ovogodišnjeg EP gdje imamo velike ambicije, rekao je Drakšić dodajući kako završnica Kupa u Vukovaru okuplja četiri trenutno najbolja košarkaška kluba u Hrvatskoj te da će gledatelji na jednom mjestu moći vidjeti sve reprezentativce koji sada igraju u Hrvatskoj. Na upit novinara može li se i ubuduće očekivati da se u cilju popularizacije košarke završnice Kupa igraju diljem Hrvatske Drakšić je rekao kako se domaćin bira natječajem i da onda on određuje gdje će se igrati završnica. – Mi u KSH živimo s tom idejom. Međutim, trenutno je na snazi Pravilnik prema kojemu se dodjela završnice određuje putem natječaja. Na njega se obično javljaju momčadi koje i igraju završnicu Kupa i oni određuju gdje će se igrati završnica. Zato u cilju popularizacije košarke gledamo da prijateljske i all star utakmice igramo u drugim sredinama. To je ujedno i značajna pomoć lokalnim košarkaškim klubovima, zaključio je Drakšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije