Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za čelništvo

Igor Štimac Vojniću obećao novi stadion i sportske objekte

vojnic01_PXL_kar_091204_174
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.11.2010.
u 09:36

U pozadini bitke za 1. mjesto u HNS-u Štimac je u Karlovcu šakom i kapom nudio projekte i ideje

Ne tražim od vas da podržite Igora Štimca, nego program koji će osigurati budućnost hrvatskog nogometa uopće, rekao je u Karlovcu mnogobrojnim sportskim djelatnicima Igor Štimac na prezentaciji u sklopu kampanje za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.
Kako ta tvrdnja nije donijela izravne koristi lokalnim nogometašima, Štimac je ponudio i niz konkretnih projekata za male sredine i amaterske nogometne klubove.

Uz Vukovar i Knin
– Posebnu pozornost posvetit ćemo područjima od posebne državne skrbi. Tako će, primjerice, nogometne kampove s novim stadionima i pomoćnim terenima dobiti Vukovar i Knin, gradovi simboli stvaranja ove države. Bit će tu i niz drugih sredina, poput Vojnića na vašem području. HNS će uložiti prije svega u sportsku infrastrukturu, igrališta, svlačionice i druge objekte – obećao je Štimac.
Vijest o tome oduševljeno su prihvatili u Vojniću.
– Iskreno me začudilo što Štimac uopće zna gdje je Vojnić i koji su problemi nogometa kod nas. Ako bi se taj projekt ostvario, bila bi to za nas velika stvar. Imamo odličnu lokaciju igrališta, a ako bi i popratni objekti svojim sadržajima i kvalitetom slijedili travnjak, nogomet u Vojniću dobio bi sasvim novu dimenziju – tvrdi Branko Eremić, načelnik općine Vojnić.
Štimčev bi projekt, osim sportskog aspekta, donio Vojniću kao multinacionalnoj sredini i mogućnost za pomirenje dvaju tamošnjih klubova. Podjela na srpsku Petrovu goru i hrvatski Vojnić 95 trebala bi nestati.


Sport umjesto politike
– Već sam javno rekao čelnicima klubova da sportski teren ne smije biti mjesto međunacionalnih prepucavanja. Odgovorno tvrdim da klubove koji će postojati zbog toga, a ne zbog sporta, Općina više neće financirati. Vojnić je nekad bio ugledan klub koji je igrao protiv momčadi iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. To bi nam i sada trebao biti cilj. Umjesto toga, imamo dva kluba koja se natječu u županijskim ligama i tamo služe kao vreća za napucavanje. To nam zaista nije potrebno – zaključio je Eremić.

Spajanje klubova?
Ulaganje u obnovu i gradnju stadiona i drugih objekata za Vojnić bi značilo puno. Sada imamo dva kluba, a odnosi su puno bolji nego prije nekoliko godina. I igrači se više druže. Zato mislim da će, ako ne sljedeće, onda za dvije ili tri godine, sazreti ideja o njihovu spajanju. S novim stadionom, igralištima i svlačionicama priča o ujedinjenju klubova dobila bi potpuno drugu dimenziju – rekao je Nebojša Oparnica, tajnik NK Petrova gora.

Komentara 2

CY
Cyber
12:57 24.11.2010.

2. kordunaška liga na čelu sa Brankom Eremićem

BZ
Branko Zajec
15:39 24.11.2010.

Štimac je do sada obećao toliko stadiona i kampova da u tri mandata to ne može učiniti. Slatkorječivi Igor u kampanji se služi naivnim trikovima, obećavajući nemoguće. Netko bi pitao; A tko će to sve platiti ???????????????? Ta činjenica see ne spominje, faza je zamagljivanja i obećanja, a nakon izbora, tko te pita šta je tko obećao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije