Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma je udarac
Povratak na članak

Igor Štagljar: Za godinu dana ću svoj lijek protiv raka pluća primjenjivati na prvim pacijentima

- Najednostavnije je kada se narod malipulira znanjem. To se dogodilo u Hrvatskoj, mi imamo sistem od Marije Terezije i djeca nam uče po bezveznom sistemu koji tjera djecu da uče bezveze, da štrebaju napamet. To tako nije vani, bilo je vrijeme da se promjeni, izgubili su godinu i pol dana - rekao je Štagljar

Komentari 21

DU
Deleted user
13:52 28.05.2016.

On je ili zlonamjeran ili od prevelike taštine misli da treba imati mišljenje o svemu. Neka pita prof.dr. Prosperova Novaka u čemu je problem s kurikulumom u kojem ima mjesta za hrvatofoba i pisca laki nota Štulića, ali nema za Marka Marulića. Neka pita prof.dr. Nazora u čemu je problem s kurikulumom u kojem se ne spominje Domovinski rat, ali se spominju sukobi na postjugoslavenskom prostoru čime se daje legitimitet zaključcima Srpske akademije nauka i umjetnosti. Neka se malo uputi u materiju, kako ga i obvezuju znanstveni principi pa se ne bi prosipao tvrdnjama da politika zaustavlja reforme. Reforme školstva će biti, ali ne po željama poražene jugokomunističke hunte.

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
13:49 28.05.2016.

gosp.Štagljar vi ste diplomirali 1990. molekularnu biologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Hoćete li reći za svoje obrazovanje da je od Marije Terezije i bezveze. Kako ste onda stekli znanje? Molim vas lijepo ne pravite budalu od sebe.

VL
DU
Deleted user
13:27 28.05.2016.

Imam jednu zamolbu za novinara. Da nas obavijesti kad taj lijek dode na trziste. Toliko je nasih znanstvenika otkirilo lijekova da me cudi da se od raka uopce vise umiru. I da 30 KN pa i 300 KN nije skupoo ako zivis i radis u Kanadi. Uopce je glupo usporedivati dvije drzave, dva zdrastvena sustava i sl.

VL
AG
Agricola
15:17 28.05.2016.

Konačno netko tko je bar djelimično rekao istinu: " Najednostavnije je kada se narod malipulira znanjem, jer kada narod znanja nema lako ga je manipulirati i s njime provoditi neintelektualne metode." Jedino što je prešutio je to da takve manipulacije čine Jokić, Jovanović, Milanović, Vesna i Zoran Pusić, Savo Štrbac, Vesna Teršelič i oszali koji se zalažu za ovakav kurikul čiji osnovni cilje je promocija jugoslavenske ideologije, laganje o hrvatskoj povijesti, prikazivanje obrambenog i osloboditeljskog rata Hrvatske za nezavisnost kao građanskog pa čak i agresivnog rata, sramoćenje svega nacionalnog, ukratko jedna marksističko-komunističko-socijalistička agenda koju treba zaustaviti rukama i nogama.

VL
JO
josipmacek
13:20 28.05.2016.

dobro je to ali prije probajte na miševima - jadne životinje konji zečevi miševi - ja sam plivaš-

VL
NA
Nadalinaaa
15:52 28.05.2016.

Istina, fah-idioti su veoma korisni, ali su uskraćeni za opću kulturu i bez izgrađenog sustava vrijednosti. Zato danas imamo znanost u službi krupnog kapitala i raznih interesnih grupa, a ne u službi čovjeka.

VL
PL
@ploto@
16:21 28.05.2016.

Trebao ga je pitati kakav ima stav oko GMO.To bi me baš jako interesiralo što bi odgovorio.

VL
NA
Nadalinaaa
16:05 28.05.2016.

Bilo bi pošteno da se g.Štagljar zgrozio i na utjecaj krupnog kapitala na znanost tj. farmaceutske industrije na medicinu.

VL
MI
mirkomirko3
15:33 28.05.2016.

Postovani Gosp. Stagljar ili krivo prica ili su novinari prenjeli njegovo pricanje krivo. Najme kad pisete njegovu izjavu kao: " Ako želite ići na pregled kod specijaliste, morat ćete platiti." ta izjava je netocna jer u Kanadi osnovno osiguranje pokriva i pregled kod specijalista, no nekad se mora cekati i do godinu dana za taj pregled.

VL
JO
josipmacek
15:15 28.05.2016.

bit ču malo ironičan diplome učenje napamet prošao ispit amnezija prakse nema jer i neče praksu- sad malo ironije na kurikulum oni če bar imati praktičnu pridaju znanja- pa će dica to upamtiti-

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
14:36 28.05.2016.

Gospodine Štagljar želim vam puno uspjeha u vašem radu i nadam se da nećete nikada zaboraviti našu Domovinu.

VL
JO
josipmacek
15:36 28.05.2016.

srbi uvijek svi smo mi srbi.a ja ih pitam zašto nismo svi hrvati - oni postoje oko tristo godina a mi smo samo tisuču godina stariji-o ovdi smo opstali-

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:18 28.05.2016.

Istina je da je kod nas takvo školstvo. Sjećam se kad su profesori tražili od učenika da od riječi do riječi napamet recitiraju kojekakve definicije, a ne daj bože da je netko nešto rekao svojim riječima. Istina, bilo je profesora koji su bili kvalitetni, onih koji su tražili od učenika da razmišljaju ma koliko im program i plan za njihov predmet bio ograničen i ma koliko ih sputavala metodika rada koja je bila određena, no takvi su bili rijetki. Bili su iznimke... Kako u osnovnoj školi, tako i u srednjoj školi, a i na fakultetu nije puno bolje. I za novinara: nije pronašao lijek, to bi značilo da je on bio negdje izgubljen pa ga se tražilo, nego ga je otkrio ili izumio.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
14:02 28.05.2016.

Kod nas se štreba za ocjenu a znanje nije bitno, bitno da se imaju sve petice.

VL
AR
arhandjeogabrijel
14:25 28.05.2016.

Propast ove trule drzave je nezaustavljiv.

VL
Avatar Daruvar_
Daruvar_
13:17 28.05.2016.

Nijedan komentar kada se radi o svjetski priznatomu znastveniku koji jasno osuđuje pogubni utjecaj politike na stručnjake koji žele Hrvatsku izvući iz balkanske močvare.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.