Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Crnadak

BiH neće protjerati ruske diplomate: 'Mi sigurno ne bismo ulazili u takve aktivnosti'

Igor Crnadak
Foto: Reuters/PIXSELL
27.03.2018.
u 21:14

Crnadak je naveo i kako sve zemlje članice Europske unije još uvijek nisu jedinstvene u pogledu protjerivanja ruskih diplomata.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u utorak za portal Klix kako se ta zemlja neće priključiti zemljama Zapada u protjerivanju ruskih diplomata zbog trovanja špijuna na teritoriji Velike Britanije.

 "Izražavamo zabrinutost što se pojavilo tako opasno kemijsko oružje i što je uporabljeno na teritoriji Europe. Mi sigurno ne bismo ulazili u takve aktivnosti kao što je protjerivanje diplomata", rekao je Crnadak koji je i član Partije demokratskog progresa (PDP).
Pojasnio je kako institucije BiH s velikom pozornošću prate ovaj slučaj, no da do sada nisu imale nikakvih službenih zahtjeva za eventualno uvođenje sankcija.

Crnadak je naveo i kako sve zemlje članice Europske unije još uvijek nisu jedinstvene u pogledu protjerivanja ruskih diplomata.
Srpski političari u BiH, a ponajprije vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kojemu je na čelu Milorad Dodik protivi se uvođenju sankcija Rusiji te približavanju NATO savezu.

Brojne zemlje EU-a, među kojima je i Hrvatska, te Sjedinjene Američke Države odlučile su protjerati više od stotinu ruskih diplomata u odgovoru na napad nervnim plinom na bivšeg ruskog obavještajca u Velikoj Britaniji početkom mjeseca.

Komentara 12

DU
Deleted user
14:16 27.03.2018.

Pa normalno jedino Hrvatska uvjek negdje trči i istrčava da bi se dokazala vjrnost.Kome i za koga i čije interese.Šta će ti država kad si u njoj sluga drugima i radiš kako ti pojedinci iz Svjeta i EU narede.

MG
milerazbojnik@gmail.com
16:21 27.03.2018.

pametni ljudi misle svojom glvom a postupak bi mogo za sve male koji se pridružiše britancima njemcima i sličnima slijedeči blokada od rusa trgovine izvoza i uvoza i opet če za velike glavešine cechplatit mali i najsiromašniji dok bi veliki igraći unije opet sve masno mogli naplatit na najmanjima i tako su svi trebali postupit to je stvar britanaca i oni nek rješe to s rusima a ne ugurat u jednu vrstu rata i ko je oro i ko nije to nevalja u politici unije sve gura u jedan te isti košradi velikih

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
15:46 27.03.2018.

Tako je dragi moji Bosanci.Treba imati I malo dostojanstva a ne biti podguzna muha kao neki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije