Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isključivost svuda oko nas
Povratak na članak

Ideološke su razlike nepomirljive. Ostavimo ih i krenimo dalje

Za društvo iscrpljeno podjelama najbolje bi bilo da se pomiri s time da ih neće, ne može ili ne želi riješiti pa da ih ostavi sa strane i usredotoči se na pitanja koja se tiču opstanka u doslovnom smislu...

Komentari 10

MA
Malenkost
20:59 13.03.2018.

Nece biti pomirbe bez Lustracije. Nikad!! necete ostaviti komunisticko-partizanske zlocine i petokraku neokaljane, to je laz u lice nama iznekomunistickih obitelji. Ili istina ili nek nestane ta Hrvatska. Otvaraj Arhive UDBAe bez postede. Vec sada se borim protiv te Crosklavije u kojoj domoljub mora napustati svoju rodnu grudu a vi drugovi iz komunisticko-partizanskih obitelji imate sve u HR, medije i pozicije u drustvu i partijama. Vec ste unistili vasu Jugu ekonomski i sad imate i priliku isto uciniti i s HR. Bez Lustracije nema ni Kroacije. Svim svojim zarom ukazujem njemcima da je HR ostala komunsiticka Bastija i da je kod nas STASI i dalje na vlasti.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:35 13.03.2018.

Hočete dalje? Lustracija, micanje udbaša i njihove kopiladi, pa ćemo dalje sami od sebe. Kao što su svi drugi krenuli dalje.

VL
Avatar babas
babas
21:08 13.03.2018.

Nama komunisti i partizani vladaju od 45.do danas. U stvari već i njihova djeca i unuci,poput Plenkija i Kolinde. Bez lustracije se ne može naprijed. Naše prokletstvo je što su u Hrvatskoj komunizam rušili udbaši i postavili odmah sve svoje ljude na centre moći.

VL
DU
Deleted user
21:09 13.03.2018.

Normalno je da su to nepremostive razlike. Ne možete miješati dobro i zlo pa dobiti bilo što dobro. Problem današnjeg vremena i jeste to što se sve želi relativizirati. Napraviti smutnju da se nitko ne može snaći.

VL
DR
droza
21:32 13.03.2018.

Dugi niz godina nisam pročitao bolji članak. Bravo! Doista, zbog čega smo mi hrvati tako skloni podjelama? Zašto smo toliko netolerantni prema bilo kakvim različitostima i zbog čega svaka, ali baš svaka kritika u ovoj zemlji mora biti izvor nesloge? Od sveg se srca nadam da će se to u godinama koje dolaze promjeniti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.