Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavod za sudsku medicinu

Identificirali posmrtne ostatke 20 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica 1991. godine

Ivan Grujić
Foto: ilustracija
02.07.2014.
u 15:25

Također, potvrđen je identitet jedne osobe ubijene tijekom Drugog svjetskog rata na otoku Braču

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva branitelja RH, Uprave za zatočene i nestale, danas je održana identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba ekshumiranih iz zajedničkih  grobnica nastalih 1991. godine te zajedničkih grobnica nastalih nakon humane asanacije 1995. 

Identifikaciji su prisustvovali ministar branitelja, gospodin Predrag Matić i pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale, gospodin Ivan Grujić. Posmrtni ostaci četiri osobe odnose se na 1991./92. godinu te je riječ je o osobama ekshumiranim na području Ličko-senjske i Brodsko-posavske županije. Posmrtni ostaci 16 osoba odnose se na 1995. godinu, od toga 9 osoba s područja Zadarske, jedna osoba iz Šibensko-kninske, jedna osoba iz Ličko-senjske, četiri osobe iz Sisačko-moslavačke županije i jedna osoba iz Bosne i Hercegovine (preuzeti posmrtni ostaci).

Također, potvrđen je identitet jedne osobe ubijene tijekom Drugog svjetskog rata na otoku Braču čiji su posmrtni ostaci ekshumirani u prosincu 2013. godine iz jame „Burinice“ na otoku Braču, kao i posmrtnih ostataka jedne osobe ekshumirane 2012. godine na području.

 Nakon današnje identifikacije, pri Upravi za zatočene i nestale Ministarstva branitelja aktualno je traženje za 1.628 nestalih osoba.

>> U Slunju ekshumirani posmrtni ostaci 18 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije