Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Iako ne žele, poslodavce će tržište natjerati da dignu plaće

Mogla bi se ispuniti 'osnovna uloga proračuna' - da sve učini jednako nezadovoljnima

Komentari 3

MO
morskilav
11:14 14.11.2018.

Vjerujem jedino u "reforme" koje ce nastati kao plod rezanja troskova ove preskupe drzave (a planirani troskovi su 6.5% veći za 2019g). Sve ostalo je kozmetika kakva se prodaje već desetljećima. Uhljebima i proračunskim narkomanima dobro a nama u privatnom sektoru ostaje kiseli osmijeh ili put pod noge u tuđinu. Reforme ćemo najlakše prepoznati kad Markov trg bude pun demonstranata iz javnog sektora.

VL
BE
berija
09:43 14.11.2018.

Meni je nevjerojatno da ta "loša, neobrazovana, nestručna" radna snaga postaje dobra, obrazovana i stručna čim prijeđe granicu. Najprije su otišli nezaposleni, zaposlili se u inozemstvu iako (a znam mnoge) slabo ili nikako nisu govorili jezik zemlje u koju su otišli. Ovdje se nisu mogli zaposliti jer su bili nestručni i bez iskustva. Sad odlaze zaposleni, zapošljavaju se i uz slabo znanje jezika i tamo su stručni. A naši poslodavci sad kukaju da su otišli stručni ljudi. Ovdje je pedesetogodišnjak nezapošljiv, vani je zapošljiv. Nije problem u nestručnoj radnoj snazi. Problem je u nestručnim poslodavcima i njihovoj "stručnoj" , na VERN-u i sličnim "učilištima" školovanoj dječici, njihovom podcjenjivanju i ponižavanju radnika. Čast iznimkama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.