Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6+6 MODEL
Povratak na članak

Iako je uhićena i smijenjena Rimac će i dalje primati plaću: Evo koliko će dobiti iz proračuna

Rimac takvu plaću može ostvariti po Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika, a koji je u Hrvatskoj popularno nazvan "6+6 zakon".

Komentari 24

TH
than
12:39 02.06.2020.

Lijepe su si zakone političari izglasali. Obični smrtnici mogu biti sretni, ako danas i minimalac dobiju.

VL
KO
Kokoiduhovi
13:38 02.06.2020.

Pa po čemu je to neobično? Svi političari koji su ili smijenjeni, ili uhapšeni, ili osuđeni...primali su plaće određeno vrijeme. Nijedan se nije odrekao (osim g. Josipovića) nijedne povlastice. Pa oni su zakone donijeli sebi na korist. Ne nama.

VL
DU
Deleted user
11:15 02.06.2020.

Nakon suđenja opet očekujem ju u HDZ-u na čelu Knina, idemooooooooooo pljačkati Hrvateeeeeeeeeeeeeee!

VL
RO
robidrago235
14:16 02.06.2020.

Prasica pokvarjena. Marš, pfujjj.

VL
DU
Deleted user
14:15 02.06.2020.

A što imamo komentirati o važećem zakonu o kojem mi kao građani nismo odlučivali?? Osim toga, istraga još traje, zakon kaže: nitko nije kriv dok se ne donese pravomoćna presuda. Ponekad mi se čini kako se hajkama manipulira nama građanima da pažnju usmjeravamo na krivo mjesto umjesto na stvari bitne za naš život. Dok masovno ne izađemo na ulice i konačno ne kažemo dosta nema nam spasa!

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
12:26 02.06.2020.

Zaista je ovo dno-dna,zena maznula nekoliko desetina milijona eura,i onda bude nagradjena za svoja pljackaska djela jos 12 mjeseci,boze milostivi,pa dajte joj sve uzmite,i onda te novce za dvanest mjeseci,prebacite na konto crvenog kriza,za sirotinju juzne afrike,o balkane moj......

VL
Avatar anlaser
anlaser
18:04 03.06.2020.

Ovo je moguće samo u lopovskoj državi , Umjesto da kriminalci dobiju izvanredni otkaz mi ćemo ih masno plaćati još godinama ! Bravo Plenkoviću !

VL
DA
danijelrukavina4
11:41 02.06.2020.

Tih 6+6 plaća je zanemarivo prema političkoj šteti koju je dotična počinila prema svojoj stranci. Često razmišljam o tome kako je to uopće moguće da se događaju takve svinjarije. A moguće je. Znate zašto. Zato što je ovdje kod nas u Hrvatskoj , a i na prostorima bivše raspadnute države, desilo se to da su demokratski procesi, na neki način bili "nasilno zaustavljeni" ratovima između naroda bivše države. Garniture, koje su došle na vlast u svim novonastalim državama, su ustvari garniture koje nisu došle na vlast normalnim demokratskim procesima, već, na neki način, nasiljem, tj. "na krilima ratnih sukoba". Te garniture, sada zgrabivši vlast u svoje ruke, svih ovih godina su držale i održavale vlast sa neprestanim podgrijavanjem ugroze. Sada, kada više nema nikakve ugroze, od drugih naroda, i kada su se demokratski procesi nastavili, jer su u međuvremenu nastale mnoge demokratske građanske inicijative, sada se podgrijava ugroza od vlastitih građana, a samo zato što su se drznuli i organizirali da izađu na izbore. Uviđaju oni sami da su se vremena promijenila, "monopol na domoljublje" više nije tako čvrst. Ljudi polako uviđaju, kakvi su to "domoljubi", vrlo često ograničenih intelektualnih kapaciteta i krhkog znanja, a koji su na "krilima ratnih sukoba" prigrabili vlast. Vrlo brzo se pokazalo da je domoljublje bilo samo paravan za stjecanje imovine. Što može Plenković napraviti. Može napraviti upravo ovo što radi. Do kraja očistiti stranku od zaraze korupcije.

VL
BR
branka82
14:25 02.06.2020.

tak trebs im joši bonus dati

VL
SS
sokac sa drave
09:37 02.06.2020.

Pa nemoze zenska biti gladna u nasoj maloj svicarskoj.

VL
ST
stefj
09:40 02.06.2020.

Nema, ako ste u javnoj službi, za vas ne vrijede pravila kao za druge, obične ljude... Ako završite u zatvoru, da biste stekli uvjete za otkaz morate biti duže od 6 mjeseci inače je to opravdano odsutstvo. Ako ste pijanac moraju vas poslati na odvikavanje, ne mogu vas otpustiti (isto je i ako ste narkoman)... Nema toga što u javnoj službi ne možete napraviti, da biste dobili otkaz. Korupcija je tu puno manji krimen od zadovoljavanja forme...

VL
DU
Deleted user
09:50 02.06.2020.

I treba da dobiva jer joj nije dokazana krivnja i neće, a još i neka tuži državu za ugled i čast i neka uzme novce.Hrvatska država optužuje nevine ljude i to nije u redu i tako već 30 godina.Nitko tko je optužen nije osuđen znači to nije u redu pustite nevine poštene ljude neka kradu.....

VL
MA
markec555555
09:12 02.06.2020.

pa i stručnjakinja kolinda koja može bilo gdje raditi za miljune kao i dalička velika stručnjakinja koja bilo gdje može raditi za miljune su uzele 6+6

VL
SI
sisavac
09:26 02.06.2020.

a zbog čega ne bi trebala, smjela, dobivati plaću?! dal ima nešto pravomoćno protiv nje trenutno? nema. u čemu je problem? da je uhvaćena s prstima u medu? pa..? kud bi došli kad bi na svaku sumnju u nekog sjekli sve oko sebe! polako, uhvaćena je ribica, u malom akvariju je, još se malo koprca, al ne zadugo. više bi nas trebalo zanimati zašto ona i zašto baš sad, pred izbore. imamo veliki problem sa sudstvom, to nije uspio riješiti niti jedan političar na vlasti. nije ovo slučajno baš sad. jednom može biti slučajnost, drugi puta teško, a ovo sad je pažljivo tempirano.

VL
Avatar markoii123
markoii123
10:36 02.06.2020.

Bogme ovi mogu pljačkati državu i kad završe u zatvoru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.