Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Varšavska

Iako je ministarstvo prihvatilo žalbe stanara, radovi mogu početi?

varšavska
Pixsell
23.02.2010.
u 17:22

Davor Jelavić, pročelnik Ureda za graditeljstvo, nije posve siguran smije li Tehnika unatoč prihvaćenoj žalbi započeti s radovima na izgradnji ulaza u Horvatinčićevu garažu.

ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva prihvatilo je žalbu stanara Varšavske ulice u Zagrebu na Rješenje o zauzimanju javne površine koju je izdao Ured za graditeljstvo.

Tvrdili su, među ostalim, da bi zauzimanjem tolike površine bila ugrožena sigurnost jer nije ostavljeno dovoljno prostora za prolazak specijalnih vozila, vatrogasnih primjerice. Pitanje na koje postoje razni odgovori glasi: smije li Tehnika, izvođač radova na izgradnji ulaza u podzemnu garažu Horvatinčićeva kompleksa “Cvjetni”, unatoč prihvaćenoj žalbi ipak započeti s radovima.

Naime, dok smo iz ministarstva dobili neslužbeno tumačenje da Tehnika može započeti s radovima na gradilištu ako ne koristi dijelove javne površine koji ometaju prolazak specijalnih vozila, pročelnik Ureda za graditeljstvo nije posve siguran u takvo tumačenje.

– Tehnika je od nas zatražila i dobila dozvolu za zauzimanje javne površine uz gradilište kako bi mogli postaviti pomoćne objekte. Ako Tehnika i dalje bude inzistirala na zauzimanju javne površine, mi ćemo im izdati novo rješenje koje će biti u skladu s odlukom ministarstva. Oni će sami procijeniti mogu li i bez nove dozvole započeti s radovima – rekao je Davor Jelavić.

Za Teodora Celakoskog iz Prava na grad stvari su jasne. – Konzultirali smo se s pravnicima koji tvrde da će Grad morati izraditi novo rješenje na koje će se stanari opet moći žaliti – kaže Celakoski.

Komentara 5

PR
predak
18:21 23.02.2010.

I ja, ali ovih neradnika danas \"varšavljana\", jučer na stubištu nekog ministarstva ili fakulteta, pa u sdp-šatoru s pjesmom od triglava..., pa tko to sve plaća i čijom lovom! Baš bi štel znati?

UK
Ugo Kajvez
17:46 23.02.2010.

Jalaviću, ... ti si čak i veći problem gradu zagrebu i zagrebčanima nego banditić .....

AL
alapača
17:50 23.02.2010.

rado bih pročešljala imovno, bankovno stanje i stili života svih ribica i somova koji su i najmanjim dijelom sudjelovali o legalizaciji projekta Cvjetni prolaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije