Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ BUKE

I Vinkovci u Novu godinu ulaze bez vatrometa

Vinkovci su grad koji u kontinuitetu postoji duže od 8200 godina
Davor Javorovic/PIXSELL
30.12.2022.
u 00:17

Iz Grada Vinkovaca poručuju kako su sigurni da će građani razumjeti i dobro prihvatiti ovakvu odluku, prije svih vlasnici kućnih ljubimaca, a ističu i kako će sva financijska sredstva koja su trebala biti utrošena na vatromet preusmjeriti za potrebe vinkovačke Socijalne samoposluge

Prema najavama iz vinkovačkih gradskih vlasti Vinkovci će u 2023. godinu ući uz puno dobre zabave i zanimljiv novogodišnji program, ali  bez vatrometa. - Naš grad pridružio se inicijativi niza hrvatskih gradova koji su odlučili Novu godinu dočekati bez buke koju uzrokuje ovakav način slavlja - navode iz Grada Vinkovaca.

Dodaju kako je inicijativa prije svega pokrenuta s namjerom da se zaštite domaće životinje i kućni ljubimci koji trpe intenzivan strah uslijed buke koju stvara vatromet, ali i svi oni na koje upotreba pirotehničkih sredstava može ostaviti bilo kakve posljedice. Poznato je, naime, kako velik broj kućnih ljubimaca pati od velikog straha i tjeskobe kada su suočeni s preglasnim zvukovima, naročito onima koje podsjećaju na eksplozije kao što su vatromet, petarde, pucnjevi i slično.

Iz Grada Vinkovaca poručuju kako su sigurni da će građani razumjeti i dobro prihvatiti ovakvu odluku, prije svih vlasnici kućnih ljubimaca, a ističu i kako će sva financijska sredstva koja su trebala biti utrošena na vatromet preusmjeriti za potrebe vinkovačke Socijalne samoposluge.

A što se samog dočeka tiče, „akcija“ u Vinkovcima u subotu počinje već u prijepodnevnim satima kada je na klizalištu na programu dječji doček Nove godine. Za one malo starije na korzu od 22 sata sviraju Sinovi ravnice, uz tradicionalnu okrjepu kuhanim vinom, čajem i lepinjicama.

Komentara 1

XN
xnet0822
15:48 31.12.2022.

Protiv "Prijatelja životinja" je podnesena kaznena prijava i ako se riješi u pozitivnom smislu, zauvijek će zatvoriti svoja vrata i prestat će postojati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije