Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeno 12 osoba

I Toni Cetinski među osobama koje se sumnjiči da su kupile lažnu COVID potvrdu

Pazin: Tony Cetinski oslobođen je krivnje za nesreću u kojoj je pregazio pješaka
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
29.09.2022.
u 13:46

Policija je jučer uhitila 12 osoba koje se sumnjiče da su se organizirale u grupu u sklopu koje su za novac prodavale COVID potvrde

Među 230 osoba za koje se sumnja da su kupili lažnu COVID potvrdu i pjevač je Toni Cetinski. A to znači da će se i protiv njega, kao i protiv ostalih koji se sumnjiče da su dali mito kako bi dobili potvrde, provesti istraga. 

Policija je jučer uhitila 12 osoba koje se sumnjiče da su se organizirale u grupu u sklopu koje su za novac prodavale COVID potvrde ljudima koji nisu cijepljeni. Oni su ispitani na USKOK-u, a danas tijekom dana neki od njih trebali bi biti dovedeni pred suca istrage.

Kako smo ranije pisali, prema neslužbenim informacijama riječ je o iznosima od 500 do 1000 kuna koji su davani posrednicima, a ti posrednici prosljeđivali su ih onome tko je mogao omogućiti dobivanje lažne COVID potvrde. Odnosno, onome tko je mogao ući u informacijski sustav u kojem su pohranjeni podaci o cijepljenima protiv COVID-19 te tamo, prema potrebi, unijeti nove podatke iz kojih bi proizlazilo da je netko cijepljen, iako zapravo nije, te bi na račun toga dobio COVID potvrdu.

03.02.2022., Zagreb - Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politicki sustav danas odlucuje o prvom koraku za raspisivanje referenduma koji protiv nacina na koji se u Hrvatskoj vodi borba protiv koronavirusa. Da li ce covid potvrde otici u povijest prema procjenama necemo znati jos mjesecima, ako ih prije toga stozer ne ukine zbog smanjivanja opasnosti od sirenja epidemije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Među onima koji su se bavili tim poslom, kako se sumnja, bila je Petra R. (32), medicinska sestra zaposlena u jednom zagrebačkom Domu zdravlja. Kao zaposlenica Doma zdravlja radila je i na cijepnim punktovima na zagrebačkom Velesajmu. Zbog lažiranja COVID potvrda ona i još desetak osoba već su bili uhićeni i lani u studenome, a jučerašnja uhićenja su, kako se neslužbeno čuje, nastavak te akcije. Stvar je u tome da je lani to bila nadležnost ODO-a, koji je pokrenuo istragu.

A tijekom te istrage očito se došlo do novih podataka pa su predmet sada predbacili u nadležnost USKOK-a. Prema onome što se o jučerašnjoj akciji neslužbeno čuje, u telefonima i računalu koji su od Petre R. oduzeti tijekom prve istrage nađeno je pravo blago. Odnosno podaci iz kojih proizlazi da su COVID potvrde lažirane u velikim količinama. Spominje se broj od najmanje 1000 lažnih COVID potvrda, a neke od njih, kako se neslužbeno čuje, završile su i kod većeg broja poznatih osoba, među kojima navodno su i političari, estradnjaci, poduzetnici... Neki od onih koji su se dokopali lažnih COVID potvrda navodno su javno deklarirani antivakseri.

Komentara 27

DU
Deleted user
14:22 29.09.2022.

Ili objavite imena svih ili nikoga!

TO
tomzag
14:14 29.09.2022.

Kakva pandemija, takve i potvrde

Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
14:26 29.09.2022.

Prvo treba dokazati da "prave" Covid potvrde imaju ikakvu vrijednost! A kako se pokazalo da nemaju, onda "lažne" ni ne postoje, tj. SVE SU LAŽNE! A hoće li ljudi međusobno razmjenjivati sličice, franje, salvete i za koliko novaca, nije posao države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije