Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTZ

I. Šoljan: Ne bih se ljutila da je pobijedio Vrkić, ali ovo je neozbiljno

Ivana Šoljan, kandidatkinja za predsjednicu HTZ-a
Foto: Tajana Tadić/Poslovni dnevnik/PIXSELL
14.06.2014.
u 17:00

Nisam kivan, ali da danas moram odlučiti, odluka bi sigurno bila da se ne javim na novi natječaj, kaže Ivica Vrkić iz Hrvatske lutrije

        – Povjerenstvo za izbor direktora HTZ-a i Turističko vijeće imali su na izbor bar dva vrlo dobra kandidata. No, koliko smo dobri za to mjesto, toliko smo i različiti tako da je čudno da ni jedan ni drugi nismo zadovoljili. U nečemu je možda Ivica Vrkić bolji, u nečemu ja, ali ne bih imala problema da je on izabran. Na to sam bila spremna i to bi bio pristojan, relevantan natječaj. Ovakav rasplet nije korektan prema ni prema kome, pogotovo što nema pravog objašnjenja zašto se natječaj poništava – kaže Ivana Šoljan, koja je izvjesno vrijeme u kuloarima slovila kao siguran izbor za mjesto direktora HTZ-a i koja sada odbacuje svaku mogućnost da se ponovno natječe.

Turističko vijeće natječaj je odlučilo ponoviti jer, službeno, među šest kandidata “ne nalazi odgovarajućeg”. Posljednjih je dana procurilo dovoljno informacija da se zna kako su se članovi zapravo podijelili između poznate menadžerice i šefa marketinga Hrvatske lutrije Ivice Vrkića. Oboje kandidata, iznenađeno raspletom, tvrdi da nemaju političko zaleđe i kako ih je vodio profesionalni izazov.

– Ne, nisam kivan, godi mi podrška dijela Vijeća, ali da danas moram odlučiti, odluka bi sigurno bila da se ne javim na novi natječaj. No, vidjet ćemo kad se dojmovi slegnu – kaže Vrkić.Glavni ured HTZ-a, koji je bez direktora već tri mjeseca, ponavljanjem natječaja osuđen je na barem još dva mjeseca bez čelnog čovjeka. Formalno ga vodi ministar turizma, operativno je prisutniji njegov pomoćnik za turističke zajednice, a Turističko se vijeće trudi uvjeriti da HTZ dobro radi i bez direktora. Turistička se javnost pita kakav bi kandidat uopće mogao zadovoljiti zamršene, pozadinske kriterije. Naime, prolaznu su ocjenu za svoje prijedloge programa rada dobili i Vrkić i I. Šoljan, zadovoljavaju i kriterij o menadžerskom iskustvu, a oboje su dobro prošli i na dodatnom testiranju vještina rukovođenja. Kome dati prednost prvo nisu uspjeli “izvagati” u peteročlanom Povjerenstvu za izbor u kojem su zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, pomoćnik Davor Ižaković te predstavnici hotelijera Kristian Šustar, agencija Boris Žgomba i ugostitelja Ante Mihić. A kad se i 13-člano Turističko vijeće podijelilo prijedlogom da se natječaj ponovi, presjekao je ministar Darko Lorencin.  

>> Glavni ured HTZ-a bez šefa, a zaposleno osam ljudi  

Komentara 2

HA
Harpoon
11:07 15.06.2014.

Mali Darkić jako je brzo naučio metode i formulu brzog bogaćenja i zlouporabe ovlast. Sa odličnim je položio "Metodologija lopovluka i pljačke" od ostalih ministara. Bravvo zlato mamino i tatino, i pred tobom je lukrativna karijera, a svi očekujemo nana koncu konca i Remetine.

JO
josmalopanestalo
11:21 15.06.2014.

poznata manađerica iz hateja, koje se kuži u sve, ko marica u krivi ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije