Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskid ugovora

I slučaj dječjeg vrtića na Z. Brijegu mogao bi završiti – na sudu

'12.08.2011., Sisak - Gradonacelnik Dinko Pintaric najavio je zavrsetak radova na Djecjem vrticu Zeleni brijeg za 01.01.2013. godine. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/Pixsell
15.12.2012.
u 10:14


Na zaduženje od 18 milijuna kuna mora pristati investitor, ali i Vlada RH dati odobrenje

Gradonačelnik Dinko Pintarić najavio je kako bi se na sjednici Gradskog vijeća moglo odlučivati o sudbini sportske dvorane, no to se jučer ipak nije dogodilo.

Oko 20 milijuna kuna

Plan raskida ugovora s Hypo bankom, odnosno tvrtkom "Epsilon građenje" u njezinu vlasništvu, pokrenut je na drugi projekt iz istoga paketa – dječji vrtić na Zelenom brijegu. Tako je između Siska i Epsilona pripremljen Sporazum o raskidu, prema kojem više neće vrijediti dogovoreni zakup od 17,3 milijuna kuna na 15 godina, uz mogućnost otkupa po cijeni od oko četiri milijuna kuna nakon toga, već ipak klasični zajam u iznosu od 18,5 milijuna kuna, uključujući kamate. Međutim, za takvo dugoročno zaduživanje potrebna je suglasnost Vlade RH. Također, i investitor može odustati od predloženog, stoga je gradonačelnik Pintarić od vijećnika dobio dopuštenje da u slučaju nerealizacije zamišljenog plana jednostrano raskine ugovor, čime bi slučaj završio na sudu. Inače, objekt koji zalazi u šestu godinu gradnje, nije ni završen jer je ugovoreni budžet u cijelosti potrošen, stoga vrtić i dalje nije spreman za rad. Unatoč tome, oko 18 milijuna kuna bi na naplatu moglo stići već od 2013. godine, uz što slijedi i novo zaduženje od 2,4 milijuna kuna potrebnih za uređenje okoliša i opremanje vrtića.

Tek uvod u dvoranu

– Ovakvo zaduženje od deset posto proračunskih prihoda tek je uvod u ono što nas tek čeka sa sportskom dvoranom, kazala je SDP-ova Kristina Ikić Baniček, koja je osudila i odluku punjenja gradske kase prodajom dječjeg odmarališta u Zaostrogu za predviđenih oko 12 milijuna kuna. Proračunski plan za 2013. oporba je ocijenila kao "horor priču, u kojoj se vladajući HDZ i HSP nisu rukovodili načelima ekonomičnosti".

– Bit će to najteža godina za naš grad otkako je krize. Planirani proračun od 221 milijun kuna nije razvojan, već je u cilju preživljavanja. Komunalni standard je na razini održavanja, dok je za društvene djelatnosti i socijalne potrebe osigurana gotovo polovica od ukupnog iznosa, kazao je Pintarić.

Komentara 1

SN
snupysk
10:44 15.12.2012.

Rebalans proracuna za 1 mil. kn u korist sporta,a traži se zajam od 2,4mil.kn za završetak vrtica??? Meni to zvuci ovako: U 11.mj. kupim nove alu.felge za keš i onda 15dana kasnije idem dignuti kredit za hranu da bi obiteljj mogla preživiti,jer nemamo šta jesti! Pa tako i moje djete može voditi grad.cak smatram da bi bilo ekonomicnije! Dragi moji vjecnici ruke vam se osušile kad podržavate ovakve gluposti,svaki put kada vi dignete ruke meni se diže kosa na glavi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije