Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zašto nije došao?

I ovoga puta bez ministra održan susret zatočenika logora Bučje

bucje (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/6
16.01.2013.
u 16:23

Davor Huška, gradonačelnik Pakraca još jednom je izrazio razočaranje što ni ovoj komemoraciji nije nazočio ministar Predrag Matić

U mjestu Bučje, između Požege i Pakraca u srijedu je komemoracijom kod kapele sv. Antuna pustinjaka obilježena 21. obljetnica stradanja zatočenika srbočetničkog logora. 

Kroz logor je od kolovoza 1991. do sredine siječnja 1992.godine prošlo više od 300 ljudi, uglavnom civila, a još uvijek nije poznata sudbina 22 nestala zarobljenika. Davor Huška, gradonačelnik Pakraca još jednom je izrazio razočaranje što ni ovoj komemoraciji nije nazočio ministar Predrag Matić.

- Na ovom području obilježavamo 30-ak datuma na kojima se sjećamo stradavanja više od 300 branitelja. U proteklih godinu dana resorni ministar nije našao vremena da dođe niti na jedno takvo obilježavanje. Nedavno je ovom cestom prošao i predsjednik Josipović, no nije našao minutu vremena zaustaviti se kod ove kapelice i zapaliti svijeću. Bio sam zbog toga ljut, a sada sam žalostan – kazao je gradonačelnik Huška. Dodao je kako je nedavno na okruglom stolu koji je održan u Pakracu u organizaciji SDS i Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine tražio da pripadnici neprijateljske vojske lociraju minska polja te da kažu gdje su ostaci nestalih osoba kako bi mogle biti dostojanstveno sahranjeni. 

Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja upozorila je da se pod okriljem uvođenja dvojezičnosti i ćirilice danas na Hrvatsku ponovo provodi agresija. Svoje nezadovoljstvo takvom politikom hrvatske vlasti izrazio je i požeško – slavonski župan Marijan Aladrović. Poslije programa komemoracije koju su organizirali članovi Udruge civilnih invalida i stradalnika domovinskog rata Požeško-slavonske županije, pakrački župnik msgr. Matija Juraković predvodio je zajedničku je molitvu za sve stradalnike logora Bučje te poginule hrvatske branitelje.

>>Filmovi na YouTubeu nada za pronalazak nestalih osoba

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
23:36 16.01.2013.

nedolazak najviše govori o njemu samome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije