Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

I novi gradonačelnik Zadra odbio položiti vijenac pod zvijezdu petokraku na Gradskom groblju

22.06.2009.
u 10:58

ZADAR – Predstavnici Grada Zadra predvođeni gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i predsjednikom Gradskog vijeća Živkom Kolegom, kao i županom Stipom Zrilićem danas su povodom Dana antifašističke bore položili vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu kao znak sjećanja i dubokog pijeteta svim palima u antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora.

Ovaj dan u Zadru je poznat po prepucavanju vlasti i oporbe, a kao i njegov prethodnik Živko Kolega, i novi je gradonačelnik Zvonimir Vrančić odbio položiti vijenac pod zvijezdu petokraku na Gradskom groblju, pod spomenik Palim borcima NOB-a.

- Razlog što ne polažem vijenac pod zvijezdu petokraku je moja osoba odluka, a ne HDZ-ova i radi se samo o moralnom činu, a ne ideološkom. Čestitam svim građanima ovaj dan kojim slavimo pobjedu nad zlom u prošlom stoljeću, ali ograđujemo se onoga što je bilo devijacija antifašističke borbe u kojoj je došlo do masovnih zločina, a kao predstavnik Grada Zadra, taj masovni zločin ne želim slaviti - kazao je Zvonimir Vrančić.

Na upit znači li da zadaraski HDZ ima drugačiji odnos prema obilježavaju Dana antifašističke borbe s obzirom da je državno izaslanstvo Vlade i vodstvo HDZ-a otišlo u Sisak položiti vijenac pod partizanski spomenik, Vrančić je odgovorio kako to ne znači da zadarski HDZ ima drugačiji odnos prema antifašističkoj borbi jer da oni to ne shvaćaju stranački. Također je dodao kako ne misli da je tim činom vodstvo HDZ-a pogriješilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije