Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS GA NIJE ZVAO

Obitelj Drmić: I nakon poziva Hitzfelda čekali smo Hrvatsku...

Obitelj Drmić
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
07.03.2014.
u 12:00

– Švicarska je Josipu puno dala, platila mu školovanje. A njegovo je postizati golove. Šteta što ih ne postiže za Hrvatsku - kaže Drmićeva mama Gordana.

Dan nakon što je Josip Drmić (21) zabio dva pogotka za Švicarsku protiv Hrvatske, u malenoj Nemiri, mjestašcu pokraj Omiša, sjedili smo s njegovim roditeljima. Tata Milko (svi ga znaju pod nadimkom Mikle) i mama Gordana primili su nas u svom domu.

– Nismo bili na utakmici, nije ni prva ni posljednja. Bit će vremena za utakmice – kaže mama Gordana.

Na ulazu u kuću odmah prepoznatljivost: na zidu oslikana švicarska zastava i isklesan hrvatski grb. Kao da se Josipova sudbina oslikala na tom zidu u Nemiri.

– Švicarska nam je ovo dala. A Hrvatska je u srcu – kaže tata Mikle.

Otkud Drmići, podrijetlom iz Viteza, baš u Omišu? Tri brata Drmića naselila su se u Nemiru. Zanimljivo, kilometar dalje je “Sun City”, restoran obitelji Martinović, čiji zet Robert Kovač ondje provodi dosta vremena.

– Igrao sam nogomet, počeo u Vitezu pa igrao za Borac iz Travnika. Često smo dolazili ovamo na pripreme, svidjelo mi se. Ovo je krasan kraj. Nogomet me i odveo u Švicarsku – govori Mikle.

– Zemlju smo platili kad je Josip proslavio prvi rođendan – dodala je Gordana.

U Nemiri te noći nije bilo nemirno. Drmić je dva puta zabio Hrvatskoj.

– Što da vam kažem, drago mi je da mi je dijete dalo dva gola. A krivo mi je što nije igrao za Hrvatsku. Ne znam tko je pogriješio, zbog čega Josip nije u dresu Hrvatske. Mi smo čekali i čekali, ali nismo dočekali poziv – u srž će tata.

Mama je zadužena za mirniji dio razgovora.

– Švicarska je Josipu puno dala, platila mu školovanje. A njegovo je postizati golove. Šteta što ih ne postiže za Hrvatsku...

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

S Josipom su roditelji na stalnoj liniji, baš kao i s ostalom djecom, Ivanom (32) i Igorom (30), koji žive u Švicarskoj.

– Mi smo na liniji Omiš – Vitez – Zürich – Nürnberg, ovisno o tome kome treba napraviti generalku u kući – smije se gđa. Gordana.

S glavom obitelji Drmić riješili smo zbog čega Josip nije u kockastom dresu:

Igrao minutu

– Čekali smo i čekali. Nije da ga Hrvatska nije vidjela, igrao je za U-21 reprezentaciju Švicarske protiv naših, zabio i gol u Koprivnici. No poziv nismo dočekali. Josip je prošao sve selekcije Švicarske, bio je član selekcije “zlatni dečki” koja je postala prvak svijeta do 17 godina. Nadali smo se da će ga Igor Štimac pozvati za onu utakmicu sa Švicarskom u Splitu, ali ništa. Tada se javio Ottmar Hitzfeld i poslao poziv Josipu. Tri smo dana odgađali taj razgovor, čekali Hrvatsku, no poziv nije stigao – kaže Mikle Drmić.

Josip je debitirao za švicarsku A vrstu na početku kvalifikacija za SP, dobio je minutu 11. rujna protiv Albanije. Tada ga je Švicarska definitivno dobila. Sada je zvijezda Nürnberga, procijenjen na 7 milijuna eura. Švicarska nije htjela pogriješiti kao u slučajevima Petrića i Rakitića. Neki kažu da se Hrvatska nije htjela “miješati” u Drmića jer je znala da će Švicarci biti nepopustljivi. No to je samo priča. Hrvatska ga je mogla imati da je htjela.

– Čekali smo do minutu do podne. I nismo dočekali Hrvatsku... – kratko kaže tata.

S nama je u luksuznoj kući Drmića sjedio i nećak Goran, nekadašnji igrač Zagreba. Ozljeda koljena prekinula je karijeru. A ti su Drmići svi nogometaši, gotovo ih ima za cijelu momčad.

“Jezersko dijete”

– Josip je počeo s četiri godine, od 12. je putovao u Zürich vlakom svaki dan iz 20-ak km udaljenog Freienbacha gdje smo živjeli, na obali jezera. Zanimljiv kvart, ondje žive Roger Federer, Martina Hingis, neki poznati skijaši. Puno je te djece uspjelo u sportu, za njih govore da su “jezerska djeca”, da ima neka tajna. Eto, i moj Josip je među tom “jezerskom djecom” – kaže Mikle Drmić.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

“Jezersko dijete” Josip pogocima Hrvatskoj osigurao je put na SP u Brazil. I tko zna, možda jednom zaigra na našim prostorima. U Nemiri provodi svaki slobodan trenutak, Drmići su navijači Hajduka.

– Možda na kraju karijere jednu sezonu odigra za Hajduk. To bi bilo lijepo – zaključio je tata Drmić.

>> Pa kako bi Drmić uspio u Hrvatskoj uz Mandžu, Olića i Dudua
>> Drmić pjevušio Lijepu našu, Modrić impresioniran Olićem...

Komentara 16

Avatar 4XGOLD
4XGOLD
12:46 07.03.2014.

Pošteno je i drugima nešto prepustiti! Kad bi se tako gledalo Janezi nebi ni igrali nogomet!

Avatar Topgen
Topgen
14:00 07.03.2014.

HR ima talente ali ih unistava , neznanjem i muckom oko transfera. Momak nije izabran jer je netko drugi u tom momentu morao igrati zbog transfera.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
16:09 07.03.2014.

Prestanimo nakon jedne tekme dizat bilo koga u nebesa... tako je bilo i s Petrićem, danas Jelavićem ... nema kontinuiteta.... želim mu sve najbolje... u HR repku se ne ulazi ni izlazi preko noći.. jedna dobra a ni loša partijaa ne znače ništa ....nismo zlovenci da uvozimo, Hrvatska stvara ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije