Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisma, reagiranja, polemike
Povratak na članak

I Hrvatski sabor
 trebao bi priznati 
genocid nad Armencima

Turski čelnici kategorički odbijaju svaku pomisao na priznanje genocida te umjesto toga vode agresivnu međunarodnu kampanju kako bi zaustavili val priznanja od drugih država

Komentari 20

DU
Deleted user
23:22 29.04.2015.

Pazite da u Turskoj ne spomenete riječ "genocid nad Armencima", jer možete dobiti i do 3 godine zatvora zbog kršenja "domoljubnog zakona", živjela turska demokracija!

VL
DU
Deleted user
23:07 29.04.2015.

Turski povijesničar Taner Akcam 1976 god. je osuđen na 10 godina zatvora jer se usudio priznati genocid nad Armencima, ali je uspio pobjeći u Njemačku i danas radi u USA na Stassler Family Center for Holokaust and Genocide Studies (Clark University). Slavni turski pisac Orhan Pamuk 2005 god.je optužen za izdaju nacionalnih interesa nakon što je u jednom intervjuu za švicarske novine usudio priznati genocid nad Armencima. Turski režiser u Njemačkoj Fatih Akim dobio je prijetnje smrću od "turskih domoljuba" zato što se usudio priznati genocid nad Armencima..itd.itd.itd živjela turska demokracija!

VL
RM
rmd3
08:45 30.04.2015.

Ja trazim da se prizna svijetski genocid na planetu zemlje koji vrsi amer i EU u posljednjih 50g ljudi gladni ,zedni i bez posla.Šta je to nego ljudski genocid.

VL
Avatar CptRinas
CptRinas
21:27 29.04.2015.

Vrlo pazljivo sa pricom o genocidu prije konvencije o genocidu. Stosta bi se onda moglo proglasiti genocidom.

VL
BB
brle brkić
13:28 01.05.2015.

ovo je očit primjer kako se manipuliše masama i medijima,kao dase nije moglo proglasit genocidom i prije pedeset godina ovim sukobom,ali očito turska mijenja smijer i okreče leđa europi pajoj se sad tek sputavaju neka povijesna događanja,biče dobro ako ostane samo na tome da neprođe kao ukraina,priće za ispiranje mozgova.

VL
DU
Deleted user
22:46 29.04.2015.

pa da je toliko dece pobijeno danas nebi bilo srba ,molim vas nemojte napuhavat tu laznu povjest i maknite sape od hrvatina jer vas oni netrebaju

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
21:01 29.04.2015.

Hrvatski sabor bi prije sveg trebal prvo počistit ored svojim vratima pa za početak zabranit svako isticanje komunističkih obilježja u bilo kojem obliku. Potom zabranit biranje na bilo koju funkciju osoba koje su otvoreno i lažno napadale svoju zemlju, a ne ih još stavljat na ministarske funkcije. Lista je poduga, dalo bi se još puno tog dodat, a ne "iskat trun u tuđem oku" !!!

VL
BA
bakulušić
21:27 29.04.2015.

Turci ne žele ljagu na svom imenu iako je to možda istina. Jedino se Hrvati ne bore protiv ljage na svome imenu iako sve poznate činjenice govore da su posrijedi laži. Konkretno, gospodin Pupovac iznosi laži o ubojstvu 20 000 djece u Jasenovcu i nitko od prisutnih na reagira ni za vrijeme izlaganja ni nakon toga. Valjda je u Hrvatskoj normalno da svatko priča što hoće. pa i velikosrpske laži, i da na snosi posljedice. Hrvatski Sabor bi trebao inicirati utvrđivanje istine o Jasenovcu i o postojanju, kako gospodin Pupovac tvrdi, logora za djecu i, naravno, o ubojstvima 20 000 djece u Jasenovcu. Inicirati utvrđivanje istine na temelju arhivskih i drugih vjerodostojnih podataka i iniciranje i donošenje zakonskih posljedica za one koji šire laži pa makar se radilo i o ustašama i o NDH. Dakle, potrebna nam je istina i zakonska odgovornost za one koji namjerno šire laži i hrvatskoj državi i hrvatskom narodu nanose štetu. To je ono što mora učiniti hrvatski Sabor. Hitno!

VL
Avatar dobry
dobry
23:17 29.04.2015.

Prvi genocid u povijesti počinili Turci..posljednji u Srebrenici počinili njihovi potomci serbi...Nije krv voda niti pada iver daleko od klade.

VL
Avatar El Indio
El Indio
22:07 29.04.2015.

Priznajem genocid nad Ukrajincima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.