Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bavarska

Na gradilištu poginuo jedan radnik hrvatskog Vijadukta, a 10 ih je ozlijeđeno

radnik viadukt
Foto: DPA/PIXSELL
1/8
16.06.2016.
u 13:40

Raščišćavanje ruševina završeno je tijekom noći sa srijede na četvrtak. Očevici na mjestu nesreće kažu kako takvo što nikada nisu vidjeli.

Na gradilištu dijela mosta na autocesti A7 u Bavarskoj jučer popodne se dogodila se nesreća u kojoj se svježe betonirani dio nove gradnje vijadukta Schraudenbach srušio na zemlju."

"Viadukt sa žaljenjem izvještava javnost da je jučer u poslijepodnevnim satima na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbach došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan radnik Viadukta, dok je deset Viaduktovih radnika ozlijeđeno.

Viadukt izražava najdublju sućut članovima obitelji poginulog radnika. S njima i s obiteljima ostalih radnika koji su bili na gradilištu neprestano su u komunikaciji i čine sve da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku. Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je napravila postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče. Kako je riječ o nesretnom slučaju, nadležne službe u Njemačkoj istražuju okolnosti koje su mu prethodile te s obzirom na ozbiljnost situacije nećemo izlaziti u javnost ni s kakvim dodatnim informacijama dok istraga ne bude završena. Viaduktu je u ovom trenutku briga za radnike i njihove obitelji na prvom mjestu", stoji u priopćenju društva Viadukt.

Policija iz Schweinfurta u uskoj koordinaciji s tamošnjim odvjetništvom i inspekcijom rada i dalje radi na istrazi te nesreće, piše portal Fenix.de

Raščišćavanje ruševina završeno je tijekom noći sa srijede na četvrtak. Očevici na mjestu nesreće kažu kako takvo što nikada nisu vidjeli.

– Izgledalo je kao da je pala prava bomba, svjedoči očevidac dodajući kako je mjesto urušavanja bilo strahovito za vidjeti.  Mediji također prenose kako je tvrtka koja je gradila most “uživala besprijekorni ugled”.

>> Rođaci vozača koji je skrivio nesreću: 'Bio je umoran i pospan, nije ni znao da vozi u krivom smjeru'

Komentara 4

ZA
zagorjedotokia
15:53 16.06.2016.

Tvrtka Vijadukt (kako ste naveli u naslovu) nikad nije postojala! Molim novinara ili pisca ovog članka da se informira, a VL molim da ne širi nepismenost! Hvala.

DA
damirtankovic
16:40 16.06.2016.

Dok sam pisao 1. komentar, u članku su ispravili naziv, a u naslovu i dalje stoji Vijadukt, hahaha! Da si čovjek žile poreže, hahaha!

DA
damirtankovic
16:37 16.06.2016.

Haha, autor bi Viareggio vjerojatno nazvao Vijaredžo (-redžo od Redžep, hihi). Njima se mora napisati velikim slovima da bi shvatili što ste htjeli reći: tvrtka se zova VIADUKT, a ne Vijadukt!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije