Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga u Srbiji

Gdje je 'Malčanski frizer'? Monikina majka: 'Ako ima dušu, da kaže dosta sam je mučio...'

Monika Karimanović (12)
Foto: Privatni album
26.12.2019.
u 18:58

Pedofil Ninoslav Jovanović ima 45 godina, pola života proveo je u zatvoru zbog silovanja, a nakon što je pomilovan, oteo je Moniku Karimović

Kao i svakoga uobičajenog školskog dana Monika Karimović (12) u petak 20. prosinca krenula je ujutro u školu i se sluteći da će joj se uskoro život pretvoriti u pakao. Odjevena za školu i sa školskim knjigama, Monika je nestala u svome selu Brzi Brod nedaleko od Niša, na putu za školu i od tada joj se gubi svaki trag. Osumnjičeni za njenu otmicu je Ninoslav Jovanović (45) iz susjednog sela Malče koji je srbijanskoj javnosti poznat kao “Malčanski frizer”.

Doživi seksualno uzbuđenje

O kakvom se monstrumu radi, govori i podatak da je Jovanović pola svoga života proveo po zatvorima u Srbiji jer je osuđivan za silovanja djevojčica. Nadimak “Malčanski frizer” dobio je jer je svoje žrtve prije silovanja šišao.

Policija je vrlo brzo Monikin nestanak povezala s Jovanovićem za kojim se i dalje traga. U potragu je uključeno više od 300 policajaca i specijalaca. U potragu su uključeni i helikopter, psi tragači, dronovi i termovizijske kamere. Pronađena su skloništa u kojima su, kako se sumnja, bili Jovanović i njegova žrtva. Pronađena je i odsječena kosa za koju se sumnja da pripada Moniki.

– Ako taj čovjek ima dušu, da kaže dosta sam je mučio, dosta sam je maltretirao... Želim da shvati kako je dijete nemoćno, neka on bježi, neka radi što hoće – rekla je u TV programu uživo Monikina majka Aleksandra Karimović.

Jovanović vrlo dobro poznaje okolicu u kojoj se krije, a to su sela oko grada Knjaževca na bugarskoj granici i sve pokazuje da je otmicu djevojčice pomno planirao. Neuropsihijatrijski vještaci opisali su ga kao inteligentnu osobu koja ima psihopatsku strukturu osobnosti i kod koje postoji opasnost da će ponoviti kazneno djelo.

Svoj bolesni niz Jovanović je započeo 1996. kada je silovao dvije žene i osuđen je na 10 godina zatvora. U zatvoru je ponovno završio 2006. kada je osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja 12-godišnje djevojčice i pokušaja silovanja druge. Drugu djevojčicu od silovanja spasili su seljani kada su čuli njezine vriske. Iz zatvora je odlukom Vrhovnog suda Srbije pušten poslije 12 godina, u ožujku 2018. godine, da bi ubrzo opet završio u zatvoru jer je jednoj frizerki preko Facebooka slao uznemirujuće poruke najavljujući da će joj dovesti “kći na šišanje“. Cijelo vrijeme tražio je nove žrtve. Sve vrijeme dok je bio na slobodi mještani Malče i okolnih sela živjeli su u strahu jer su znali o kakvom je manijaku riječ. Kažu da je selo s prvim mrakom postajalo pusto, a sve djevojčice roditelji su šišali na kratko u strahu od Jovanovića. Tijekom suđenja Jovanović je rekao da ga “šišanje djevojčica seksualno uzbuđuje”.

Za pedofile doživotna

Djevojčice je držao zatočene i prije svakoga silovanja šišao. Nakon što bi ih ošišao, gubio je interes za njih te ih puštao. Navodno ga je u djetinjstvu majka fizički zlostavljala kažnjavajući ga batinama i šišanjem.

– Jovanović je jedan od povratnika i odmah nakon što je izašao iz zatvora rekao sam da će ponoviti kazneno djelo. To se nažalost i dogodilo. U Srbiji je s 1. prosinca na snagu stupio tzv. Tijanin zakon prema kojemu će osobe za koje se utvrdi da su počinile najteža kaznena djela, među kojima i silovanja djece, biti osuđene na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja – komentirao je Igor Jurić iz Fondacije Tijana Jurić. Tijana je bila njegova kći koja je oteta, silovana i ubijena. Istraživanja u Srbiji pokazuju da počinitelji najtežih kaznenih djela vrlo često ponavljaju svoja zlodjela.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Monika Karimanović (12)
1/29

Komentara 4

LA
larala
20:56 26.12.2019.

jadno dijete, sad osuditi na doživotni zatvor tog manijaka i osobu koja ga je pomilovala i pustila na slobodu.

HU
hudarupa3
22:46 26.12.2019.

Slusaj majka Muju sisala na strujui sisa

TR
trudimSe
17:24 26.12.2019.

manjinska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije