Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET

I ‘Crveni val’ kriv je za kaos na zadarskim raskrižjima

03.11.2008.
u 13:24

I Zadar ima svoj val!? Nije morski. Nije ni zeleni, kakvog imaju u Zagrebu. U Zadru postoji ‘Crveni val’!? Od Jadranske ceste, preko Starčevićeve, Zrinsko-Frankopanske, Tuđmanove... Ma gotovo uvijek nakon zelenog vozače na sljedećem semaforu dočeka crveno svjetlo. I tako godinama...

Tu i tamo pojavi se i još jedan val, ‘val kazni’. Zadarska je policija nedavno vozače zapljusnula represivnim mjerama, i to opravdano. U samo nekoliko sati prije desetak dana policija je evidentirala da je korz crveno svjetlo prošlo čak 49 zadarskih vozača!

Otprilike je kroz crveno svakih sedam minuta prošao jedan Zadranin, a dakako u toj akciji nisu bili obuhvaćeni svi semafori u Gradu pa su brojke koje nisu niti malo bezazlene i koje znaju rezultirati i nesrećama očito još alarmantnije .

Zadrani su jako loši i nesavjesni vozači koji ne poštuju zakone, prvo je dakako što se da zaključiti iz ovolikog broja prekršaja, no oni koji znaju za ‘Crveni val’ u Zadru, neminovno pomisle i na lošu organizaciju prometa semforima na većini zadarskih raskrižja.

Oni koji se pravdaju ovim drugim, moći će to, po svemu sudeći, još samo pola godine kada bi Zadar konačno trebao izgubiti svoj ‘Crveni’ i dobiti ‘Zeleni val’.

– Hrvatske ceste i Županijske ceste dobile su nalog od Grada Zadra da izrade i provedu projekt ustroja zelenog vala, odnosno usklađivanja semafora na zadarskim raskrižjima. Projekt je ukupno vrijedan oko 700.000 kuna jer ćemo izvršiti i zamjene nekoliko semafora koji ne odgovaraju novima, odnosno senzorskima kakve imamo na novim raskiržjima.

Tako na pojedinim raskiržjima imamo semafore stare i više od 30 godina. Vjerujem da ćemo projekt završiti do uskršnjih praznika – rekao nam je Zdravko Jerak, prvi čovjek Hrvatskih cesta u Zadru. Ta će tvrtka osigurati 70 posto, a Županijske ceste 30 posto ukupnih sredstava potrebnih za konačno uvođenje zelenog vala u Zadru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije