Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJAKINJE:

'I Brkić i Jovanović poslali su – strašne poruke'

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
31.03.2014.
u 07:44

Oba su se političara verbalnim obračunom ponijela necivilizirano, nepristojno, neuljudno i neargumentirano

Naši političari nikako da zaborave da se neciviliziran i uvredljiv govor te verbalne prijetnje ne bi smjele koristiti u javnoj komunikaciji. Da su na tu neophodnu uljuđenost opet zaboravili, podsjetiše nas glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i ministar Željko Jovanović. Nakon što je Brkićeva diploma poništena, HDZ-ov tajnik osvetnički je najavio da će, kada HDZ dođe na vlast, preispitati Jovanovićevu docenturu. Ministar potom uzvraća: “S obzirom na Brkićeve intelektualne kapacitete, teško da on uopće može razumjeti moj magisterij, doktorat i docenturu”. Jovanović je Brkića proglasio mentalno ograničenim.

– Uljuđeno govoriti treba svuda, pogotovu na javnoj sceni. U što god da jedan političar pikne drugog, što god da mu spočitne ili ga uvrijedi, taj drugi se uvijek može braniti kontrolirano i argumentirano. Mogu oni misliti najgore jedan o drugome, ali se u javnoj komunikaciji moraju obraćati bez uvredljivih riječi. Jer oni imaju odgovornost prema ljudima koji su ih birali i koje predstavljaju, i zato njihovo obraćanje u javnosti mora biti civilizirano i argumentirano – poručuje psihologinja Željka Kamenov.

Slaže se s njom i komunikologinja Smiljana Leinert Novosel:

– Sve se sad svodi na razinu gluposti i netrpeljivosti. Kad nemate drugog oružja, onda napadate na osobnoj razini. A takve je obračune neugodno slušati i u privatnoj, a kamoli u javnoj komunikaciji. Individualni obračuni nisu za javnu komunikaciju. Ona mora biti kontrolirana. Ta dvojica političara poslala su strašnu poruku. Pa ne mogu se u javnom obraćanju spuštati na razinu komunikacije u četiri oka.

>> Milijan Brkić: Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom

Komentara 72

DR
Dreamliner
08:20 31.03.2014.

Ove dvije gospođe Željka i Smiljana kao da žive u inozemstvu i čude se hrvatskom političkom komuniciranju. Takva verbalna kominikacija je kod nas normalna. Jovanović u politici je isto što i Mamić u nogometu što se tiče neprimjerene komunikacije ii izjava. I SDP i HDZ uživaju u međusobnom vrijeđanju i udarcima ispod pojasa. Tu je pravo natjecanje u medijima ko će koga prljavije i neprimjereno napasti. To se uvelike podržava od vodstva svake stranke. Pa pogledajmo samo izjave i Milanovića i Karamarka. Poslije verbalnog duela Brkića i Jovanovića vjerujem da su njihovi vođe njima čestitali na izjavama i rekli "E baš si mu dobro odvalio". Kada bi istom žestinom, žarom i odlučnošću se svađali kako izvući zemlju iz ove situacije, gdje bi nam bio kraj. Kada se nema što za reći o ekonomiji, nezaposlenosti, siromaštvu, privredi i investicijama onda retorika oko Brkićevog plagijata super puni novinske stupce i zabavlja stranačke vođe.

AB
abendblatt
08:36 31.03.2014.

Ovaj Jovanovic, uz Stazica i pomoc Milanovica je sigurno naj vulgarniji covjek u vladi, to nam je ministar kulture i prosvjete, jadna Hrvatska sa takvim ljudima koji se sluze samo uvredama, govorima mrznje i izljevima netolerancije prema drugima, a njihov gazda Milanovic ih u tome jos i podrzava.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:38 31.03.2014.

Opet, kao i u SDP-u kako to da od svih članova (a ima ih jako kvalitetnih, sa doktoratima, mladih, diplome svih vrsta) isplivaju najgori, odnosno u ovom slučaju čovjek bez diplome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije