Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju nalog Ministarstva

HZZO reagirao na najavu o poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja

bolnica
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
30.03.2016.
u 19:26

Na medijske upite o poskupljenju police, HZZO je objasnio da procedura za poskupljenje počinje tek kad stigne takav nalog od Ministarstva zdravlja.

Prošle je godine država HZZO-u uplatila manje od polovice iznosa kojim proračun pokriva dopunsko zdravstveno osiguranje za osjetljive skupine građana, objavio je u srijedu HZZO i, na medijske upite o poskupljenju police, objasnio da procedura za poskupljenje počinje tek kad stigne takav nalog od Ministarstva zdravljaKad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dobije službeni nalog Ministarstva zdravlja za podizanje cijene police dopunskoga zdravstvenog osiguranja, postupit će po redovitoj pravnoj proceduri, to jest stavit će odluku na javnu raspravu, a zatim će Upravno vijeće HZZO-a donijeti konačnu odluku na temelju analize javne rasprave, priopćio je u srijedu HZZO.

 Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je u srijedu kako je povećanje cijene police dopunskoga zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna od 1. svibnja mjera za povećanje prihoda zdravstvenog sustava.  HZZO je u priopćenju kojim odgovara na medijske upite o poskupljenju dopunskoga zdravstvenog osiguranja naveo da je broj valjanih polica 2,471.301, od čega je 881.779 na teret državnog proračuna za siromašnije građane, branitelje i ostale osjetljive skupine.

"Točno je da se iz proračuna ne dobivaju sva financijska sredstva koja bi trebala biti dobivena za pokrivanje prava koja je država dala osjetljivim skupinama. Za spomenuti broj polica na teret državnog proračuna trebalo bi HZZO-u biti uplaćeno 815 milijuna kuna, a država mu je 2015. godine uplatila 365,776.982,88 kuna", kaže se u priopćenju Službe za odnose s javnošću.

Vlada je na Twitteru objavila da konačna odluka o poskupljenju dopunskoga zdravstvenog osiguranja nije donesena jer se "još radi na kreiranju parametara za cjelovito rješenje".

>>Nakić: Povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog do većih prihoda

>>Nakić: Dopunsko osiguranje će poskupjeti na 89 kuna

Komentara 24

Avatar juricamesko
juricamesko
19:34 30.03.2016.

bravo Nakiću ako vam i ostale reforme budu ovakve bolje da niste niti dolazili na vlast.mogli smo još trpiti Milanovića i Vargu.

Avatar think pink
think pink
19:50 30.03.2016.

zaista moćne reforme - na nivou moje nepismene babe. ovo smeće od države je dužno hzzo-u... i taj dug će namiriti građani. fuuuuujjjj.

MG
mile.grgas
19:49 30.03.2016.

Nakiču lako je tuđim po glogu mlatiti,najlakše je uzeti najsiromašnijim pa dati drugom da troši do mile volje .Srami se ,to su tvoje reforme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije