Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆE OD PROŠLOG MJESECA

HZMO objavio kada kreće isplata mirovina za rujan

Karlovac: Umirovljenici u šetnji
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
03.10.2023.
u 09:16

Prosječna mirovina za kolovoz isplaćena u rujnu iznosila je 446,69 eura te je nakon periodičnog usklađivanja od 8,42 posto porasla za 31,72 era u odnosu na prosječnu mirovinu za srpanj

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da u petak 6. listopada 2023. počinje isplata mirovina za rujan 2023. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici HZMO-a. 

Prosječna mirovina za kolovoz isplaćena u rujnu iznosila je 446,69 eura te je nakon periodičnog usklađivanja od 8,42 posto porasla za 31,72 era u odnosu na prosječnu mirovinu za srpanj. Udio mirovine u odnosu na plaću dosegnuo je 39,15 posto.

Kada se izuzmu mirovine prema međunarodnim ugovorima, osobama koje su dio radnog vijeka provele u inozemstvu, a dio u Hrvatskoj, prosječna mirovina iznosila je 504,76 eura. Nakon rujanske povišice udio prosječne mirovine bez međunarodnih ugovora u odnosu na plaću iznosi 44,24 posto, piše tportal. 

VIDEO Objavili da je Hrvatska 5. najbolja zemlja za umirovljene u EU, Hrvati u komentarima nisu se složili

VEZANI ČLANCI: 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije