Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još se kuha

HUS: Prosvjedi ako Kerumova direktora DES-a potvrdi Županija

štrajk, DES, Kerum (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
11.10.2010.
u 19:09

Gradsko vijeće dalo je suglasnost za imenovanje Marija Meštrovića, člana HGS-a. Da bi postao direktor, treba ga potvrditi i Skupština Splitsko-dalamatinske županije.

- Od Županijske skupštine očekujemo da neće dati suglasnost za imenovanje Marija Meštrovića za ravnatelja DES-a. Ako oni potvrde ovo što je započela gradska uprava, koja radi mimo pravilnika i statuta ustanove za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida, onda sindikat nema drugog izbora osim da posegne za industrijskim akcijama - najavio je Jozo Marić, regionalni povjerenik HUS-a za Dalmaciju.

U DES-u su zaposlenici, među kojima je bilo i osoba s invaliditetom, štrajkali glađu protiveći se izboru Marija Meštrovića, Kerumova čovjeka, člana Hrvatske građanske stranke. Marić, pak, kaže kako ima informacije da će Splitsko-dalmatinska županija, koja je suvlasnik DES-a, odbiti Meštrovićevo imenovanje.

- Očekujemo da će se raspisati treći natječaj za izbor ravnatelja DES-a na kojem će se izabrati kandidat koji zadovoljava sve uvjete, a ako se nastavi s kršenjem zakona, nećemo sjediti rekriženih ruku - poručio je Marić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije