Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUDI DEKRETI

Hugo Chavez produžio uskrsne blagdane kako bi uštedio struju

chavez
Reuters
25.03.2010.
u 16:54

Većina stanovnika Venezuele zbog ove će predsjedničke odluke imati sedmodnevni odmor koji počinje već 1. travnja.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez produžio je uskrsne blagdane za tri dana kako bi riješio problem sve veće energetske krize. Ovim postupkom bit će zatvoreni vladini i državni uredi, što znači da će većina stanovnika Venezuele imati sedmodnevni odmor koji počinje 1. travnja, javlja BBC.

Chavez je istaknuo kako cilj ove mjere nije poticanje lijenosti, već ušteda energije. Protekloga je tjedna venezuelski predsjednik potpisao dekret u kojem je proglašeno "energetsko izvanredno stanje" kako bi se riješili prekidi u dovodu električne energije.

Iako Venezuela ima velike rezerve nafte, ovisna je o hidroenergiji iz koje dobiva oko 70 posto struje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije