Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hugo Chavez kaže da je spriječen državni udar u Venezueli

12.02.2009.
u 07:50

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez prijavio je pokušaj državnog udara, koji je, kako prenosi AFP, povezan s vojnikom koji je pokušao pobjeći u SAD.
- Uhitili smo neke aktivne vojnike koji su bili u kontaktu s vojnikom koji je pokušao pobjeći u SAD... i koji su slali poruke o takozvanoj 'operaciji nezavisnost' - rekao je Chavez u televizijskom intervjuu u srijedu.

- Oni su se pokušali ubaciti u predsjedničku palaču Miraflores šaljući poruke nekim vojnim jedinicama koje se nalaze u područjima kojima vlada opozicija - rekao je Chavez. Nije otkrio koliko je ljudi točno uhićeno zbog navodnoga državnog udara, ali je rekao da su vojni dužnosnici koji nisu na vrijeme prijavili zavjerničke poruke također pod istragom. U nekoliko je racija zaplijenjeno i oružje.

Chavez je još i istaknuo kako vlada ima sve pod kontrolom, te kako je potrebno da "zemlja ostane mirna". Navodni pokušaj državnog udara dogodio se samo nekoliko dana prije nedjeljnog referenduma, na kojem će se odlučivati može li se Chavez i treći put kandidirati za predsjednika Venezuele.
(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije