Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj otvoren do 29. ožujka

HTZ traži direktore predstavništava, plaća u Londonu 3.750 funti, u Varšavi 3.050 eura

Imotski: Ministrica turizma Nikolina Brnjac sudjelovala na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a
Miroslav Lelas/PIXSELL
15.03.2023.
u 12:05

Za partnera i djecu se isplaćuju zakonski dodaci, a HTZ podmiruje i 80 posto stanarine. I Britanija i Poljska spadaju, inače, u velika turistička tržišta, s velikim potencijalom za hrvatski turizam, i vođenje HTZ-ova ureda u time se zemljama smatra odgovornim i zahtjevnim poslom.

Hrvatska turistička zajednica traži direktore/direktorice za svoja predstavništva u Velikoj Britaniji i Poljskoj. Razlog je regularan, istek četverogodišnjeg mandata, a prijave zainteresiranih se primaju do 29. ožujka. Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama HTZ-a, prijave treba slati isključivo putem elektroničke pošte, i to na mail adresu javni.natjecaj@htz.hr. Novi direktori biraju se kao i dosadašnji za mandatno razdoblje od četiri godine.

Trenutno je na toj poziciji u Londonu direktorica Darija Reić, dok je direktorsko mjesto u Varšavi već neko vrijeme upražnjeno. Na prethodim natječajima nije bilo adekvatnih kandidata, pa su poništeni i ovo je treći pokušaj da se u Varšavi dobije osoba željenih kompetencija. Čelne ljude dvaju HTZ-ovih predstavništava, kao i u slučaju ureda u drugim zemljama, čekaju plaće u skladu s troškovima zemlje, pa tako direktor u Londonu, ako je samac, može računati s mjesečnom neto plaćom od 3.750 funti, a u Varšavi s 3.050 eura. Za partnera i djecu se isplaćuju zakonski dodaci, a HTZ podmiruje i 80 posto stanarine. I Britanija i Poljska spadaju, inače, u velika turistička tržišta, s velikim potencijalom za hrvatski turizam, i vođenje HTZ-ova ureda u time se zemljama smatra odgovornim i zahtjevnim poslom.  

- Veliku Britaniju i Poljsku tradicionalno ubrajamo među najvažnija emitivna tržišta s kojih ostvarujemo odlične turističke rezultate, odnosno koja značajno doprinose ukupnim rezultatima hrvatskog turizma. Tako smo primjerice s tržišta Poljske u prošloj godini ostvarili 6,6 milijuna noćenja, a iz Velike Britanije 3,6 milijuna noćenja. Riječ je o izuzetno važnim tržištima u kojima će uredi predstavništva imati ključnu ulogu u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao poželjne, atraktivne, kvalitetne i održive destinacije Mediterana i predstavljanju naše cjelogodišnje turističke ponude. Ovim putem želim pozvati sve zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj te da svojim iskustvom, znanjem, kreativnošću i profesionalnošću postanu vodeći dio HTZ-ovih timova u Londonu i Varšavi - poručuje Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Inače, neki od uvjeta za prijavu na natječaj su najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu ili najmanje šest godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, znanje jednog i poznavanje još jednog stranog jezika ili jezika turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno te poznavanje turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno i dr. Uz dokaze za prijavu kandidati su potrebni dostaviti i svoj prijedlog četverogodišnjeg plana aktivnosti predstavništva.

 

VIDEO: Udarac na novčanik: Stiže čak dvostruko skuplja cijena participacije za jednu skupinu građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije