Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.05.2014. u 14:00

Na Prisavlju procjenjuju da razočarana i zgađena javnost još nije zrela za udarnu vijest u udarnom dnevniku

Prije nego što smo u središnjim dnevnicima saznali što je to stvarno ili navodno zgriješio ministar Linić već smo čuli da treba smijeniti premijera Milanovića, da nije problem u Spačvi, da se ministra financija moglo maknuti i bez slučajeva Šegon i drugih, da je riječ o borbi Milanovića za samoga sebe. I nismo to čuli na nekoj maloj, marginalnoj televiziji, nego na državnoj, Hrvatskoj televiziji. Ali ne u udarnom terminu. U 17.15 sati u Hrvatskoj uživo na 1. programu analitičar Žarko Puhovski u razgovoru s urednikom Novokmetom ustvrdio je kako je jedini izlaz za SDP, Vladu i građane zamjena Milanovića na obje funkcije.

U 18.30 sati u Studiju 4 na Četvrtom programu analitičarka HTV-a Jasmina Popović zaključila je da Milanović spašava samoga sebe, a novinar Hrvatskog radija Milorad Šikanić kao rješenje je predložio prijevremene izbore. Treća gošća Mirjane Posavac, sudska vještakinja Melita Bestvina, izjavila je da zadnja procjena zemljišta Spačve nije oštetila proračun. U Dnevniku, međutim, čuli smo sve o novim sumnjama protiv Linića, ali Milanovića se nije spominjalo.

Sanja Mikleušević Pavić nije primila ovaj vrući krumpir u ruke. Možda zbog cenzure, jer šefovi na Prisavlju procjenjuju da razočarana i zgađena javnost još nije zrela za ovu vijest u 19.30, možda zbog autocenzure. Pa su stvari na državnoj televiziji postavljene naopako. Najprije čujemo analizu vijesti dana, a onda i samu vijest. Dnevnik nije analitički nego informativni format, ali Milanoviću se u njemu moglo naći mjesto, kao što bi dobre emisije mogle ići u osam umjesto u nezgodnim terminima od pet do sedam.  

PLUS

Javnost možda ima osjećaj da zna sve o novinarima jer su joj stalno pred očima, ali to je daleko od istine. Zato plus Družijaniću za Fokus o medijima.  

MINUS  

Priča novog stečajnog upravitelja škvera Nauta Lamjana jučer je u vijestima bila drukčija od one bivšeg upravitelja, a nitko ne istražuje što je istina.

>> Afera zbog Spačve: Hrvatska je talac spletki u Vladi

Komentara 5

MS
mislav_st
14:07 06.05.2014.

Partija ne smije prenositi istinu o svojim partijskim namjestenicima...zalosno je sto HRT nije svjestan koliko je ovo lijep dan, Kukuriku je korak do dna a samo njihovim odlaskom i RH moze ici prema pozitivi!

Avatar zg-sirek
zg-sirek
14:52 06.05.2014.

Mala usputna primjedba: zagrebački sirek postoji najmanje 400 godina (prvi zapis iz 1593.) i postojat će još toliko. Za 30, 40 godina nitko neće znati tko je Milanović, tko Linić, tko Karamarke... A Zagrebački sirek bu postojal i svi bu znali za njega. Pa se vi mislite.

AJ
ajmo
15:06 06.05.2014.

Poruka od naroda Hrvatske odite dok je još mirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije