Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Htio spriječiti nesreću, pa i sam završio u bolnici

Davor Pavošević polomljen je ležao u izlogu videoteke “Obzor” u Ulici Arslanovci u Požegi, a potom i u bolnicama
import
11.08.2008.
u 16:44

Bože, napravio sam dobro djelo pa zašto sam se sada razbio? Baš sam pehist - bila je prva pomisao 24-godišnjeg Požežanina Davora Pavoševića nakon što je potkraj lipnja doživio prometnu nezgodu i polomljen ležao u izlogu videoteke “Obzor” u Ulici Arslanovci u Požegi. 

Bila je ponoć kada se Davor vraćao motociklom u Požegu iz smjera Vidovaca. Naišao je na otvorenu kanalizacijsku rešetku i pomislio kako bi netko mogao stradati ako naleti na nju.

Sretan što je uspio
- Stao samo i pokušao rešetku vratiti u njeno ležište. Nije mi išlo, vratio sam se do motora, a onda sam se ponovno vratio do šahta i pokuša još jednom. Uspio sam. Bio sam zadovoljan i sretan što sam ipak uspio, ali u tom zadovoljstvu zaboravio sam vratiti spušteni pomoćni nogar na svoje mjesto.

Minutu kasnije, u zavoju ispred kružnog toka u Ulici Arslanovci, dvjestotinjak metara prije kuće, spušteni je nogar zahvatio kolnik i ja sam se našao u izlogu videoteke “Obzor” - objasnio nam je Davor iz svog bolesničkoga krevetu.

Imao je, kaže, sreću što su iza njega naišli dečki u automobilu, koje bi, kaže, svakako htio upoznati i zahvaliti im. Jer, da nije netko tako brzo naišao tko zna kako bi prošao.

Ti su dečki pozvali Hitnu, koja je vrlo brzo došla. Imao je vanjski prijelom bedrene kosti, od stakla prerezane tetive na ruci te polomljenu zdjelicu, što je ujedno i najteže povreda.

Operacija bedrene kosti
U požeškoj bolnici slijedila je operacija bedrene kosti i ruke na koju je dobio longetu, a nakon toga slijedila je operacija zdjelice u zagrebačkoj Klinici za traumatologiji, te oporavak. Nakon tri tjedna učinio je prve korake, a dok opet bude mogao hodati kao prije nesreće trebat će mu još pet, šest mjeseci.

- Da opet naiđem na otvoren šaht stao bih i popravio ga, ali bi ovaj put više pazio na svoju sigurnost - ističe Davor, kojem je još uvijek pred očima stravičan prizor vlastitih polomljenih nogu. Apsolvent na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku planirao je u ljetnom roku položiti još jedan od preostala četiri ispita.


Rešetka je dugo bila potrgana

- Doznao sam da je rešetka zbog koje je moj sin nastradao dugo bila otvorena, što potvrđuje i njezin izgled. Deformirana je i djelomično potrgana. Pitam se gdje je služba za održavanje prometnica i zašto rešetke nisu osigurane vijkom kako je i predviđeno? Možda odgovorni shvate ozbiljnost situacije ako im kažem da je dva dana nakon što je Davor namjestio rešetku, moj drugi sin naišao na opet otvorenu kanalizacijsku rešetku! Idući dan netko je rešetku provizorno osigurao žicom, što znači da je ponovo bila otvorena - upozorio nas je Davorov tata Tomislav Pavošević.


Tuđa nesreća za vlastitu zaradu

- U želji da što prije uklonim štetu koja je nastala na izlogu videoteke, istog sam dana od poznate požeške tvrtke naručio zamjenu izo-stakla. Ispričao sam im detalje vezane uz stradavanje moga sina, a kako nije bilo razbijeno cijelo staklo, zanimalo me može li se iskoristiti neoštećeni unutrašnji dio stakla. Prema njihovoj tvrdnji, to nije bilo moguće. Naravno da jest ali za to je trebalo imati dobre volje. I prije svega suosjećanja za druge ljude kojima bi se to moglo dogoditi. Kada sam ih pitao kamo su stavili tri kvadratna metra potupno ispravnog stakla debljine tri milimetra, rekli su mi da su ga bacili u kontenjer. Ne znam tko bi u to mogao povjerovati. Je li moguće da u poznatoj staklarskoj tvrtki rade ljudi koji su u stanju tuđu nesreću iskoristiti za vlastitu laku zaradu? - ogorčeno se pita Tomislav Pavošević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije