Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

HSP-ovac Josip Popović namjestio posao za svoju suprugu

Sisak: Potpisan koalicijski  sporazum koji predvodi Ivan Celjak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
06.08.2023.
u 10:43

Mišković je tijekom srpnja 2015. putem Rosavca angažirao to tvrtku za izvođenje navedenih radova, iako je znao da je prije ugovaranja ovih poslova bilo potrebno provesti postupak nabave bagatelne vrijednosti

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića (HSP) i još trojice hrvatskih državljana.

Optužnicom se tereti Miškovića da je, od lipnja 2015. do kraja prosinca 2015., nakon što je IV. okrivljeni predsjednik Nogometnog kluba iz Osekova Roman Rosavec, dogovorio s drugookrivljenim direktorom jedne tvrtke da će ta tvrtka izvoditi radove na rekonstrukciji svlačionica kluba.

Tako je Mišković tijekom srpnja 2015. putem Rosavca angažirao to tvrtku za izvođenje navedenih radova, iako je znao da je prije ugovaranja ovih poslova bilo potrebno provesti postupak nabave bagatelne vrijednosti. Pritom je dogovorio da će nabavu i postavljanje elektroinstalacija na svlačionicama kao podizvođač obavljati tvrtka u kojoj je Miškovićeva supruga.

Gradu je ispostavljen račun za izvedene radove u iznosu od 344.681,10 kuna, iako je njihova vrijednost iznosila 263.853,40 kuna. Mišković je tvrtki drugookrivljenog omogućio ostvarivanje nepripadne imovinske koristi u iznosu od 80.827,70 kuna na štetu grada. 

POVEZANI ČLANCI:

Kako bi prikazao da su radovi ugovoreni sukladno odredbama gradskog pravilnika, Mišković je, tvrdi USKOK, je 8. rujna 2015. donio Odluku o početku postupka nabave bagatelne vrijednosti, iako je bio svjestan da su radovi na rekonstrukciji svlačionica u tijeku i da su započeli u srpnju 2015.

Potom je naložio da se poziv za davanje ponude, osim društvu u kojem je drugookrivljeni direktor, uputi i prema još dva društva, jednom za koje je unaprijed znao da neće podnijeti ponudu, a drugom za koje je, sukladno dogovoru s Romanom Rosavcem, drugookrivljeni dogovorio sačinjavanje nepotpune ponude.

Komentara 2

BU
burza
13:28 06.08.2023.

Tako i treba uzmes onog u koga imas povjerenje ko kome nego svoj svome

KU
kuramela
17:17 06.08.2023.

Ako je u ugovoru ta cijena potpisana od obije strane, kako ih je onda oštetio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije