Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši premijer

Hrvoje Šarinić s brda seli u grad, prodaje vilu od 700 kvadrata

Vila Šarinić (1)
Foto: Sanek
1/4
15.03.2012.
u 12:00

Obitelj želi biti bliže središtu grada pa prodaje vilu od 700 kvadrata i useljava se u manju kuću. Za objekt traže 17,4 milijuna kuna.

Hrvoje Šarinić, nekadašnji premijer koji je na tom mjestu zamijenio Nikicu Valentića i dugogodišnji savjetnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, prodaje svoju obiteljsku vilu koju je 1999. godine sagradio na brijegu Anindol u predjedlu Giznika, jednog od najelitnijih stambenih dijelova Samobora. Agencija za nekretnine Sanek, kojoj je Šarinić povjerio posao prodaje svoje obiteljske kuće, na internetu je objavila oglas da se ta luksuzna građevina, ispred koje puca prekrasan pogled na Samobor, Svetu Nedjelju, Zagreb i Medvednicu, prodaje za 17,411.000 kuna, što je otprilike 2,3 milijuna eura.

Obiteljske potrebe

Razlog zbog čega prodaje ne tako davno sagrađenu obiteljsku kuću objasnio nam je Hrvoje Šarinić, ljubazno se javivši na telefon i začudivši se interesu novinara za prodaju kuće.

– Ne vidim razloga interesu medija za moju prodaju kuće. No, moram vam odmah reći da iza toga nema nikakve senzacije ni neke zanimljive pozadine. Razlog zbog čega prodajemo kuću koju smo za svoje obiteljske potrebe gradili prije više od 13 godina taj je što u toj velikoj kući živimo samo ja i supruga Erika. Pod stare dane željeli smo biti bliže centru Samobora, da lakše možemo doći na kavu i družiti se s ljudima. Naime, oboje više nismo vozači, pa nam je iz Anindola do centra teško doći. Zato smo odlučili sagraditi jednu manju skromniju kuću bliže središtu grada – objašnjava Hrvoje Šarinić.

Odluku da se s Anindola sele bliže gradu Šarinićevi su donijeli još prije dvije godine kada su u predjelu Stražnika kupili parcelu za gradnju svoje nove prizemnice. Njezinu gradnju počeli su prije godinu i pol dana, a za dva mjeseca njihova nova, ipak puno skromnija obiteljska kuća, bit će potpuno gotova i spremna za preseljenje.

– Ma mogli bismo se mi već preseliti, ali ne želimo to činiti na brzinu. Nije nam potreba. Tek kada bude sve spremno i kad bude udaren i posljednji čavlić za sliku, onda ćemo se preseliti – kaže Hrvoje Šarinić, koji je već prije dvije godine najavio da kani prodati vilu na Anindolu.

Ispunjene želje

Kada su Šarinićevi prije 15-ak godina počeli gradnju obiteljske vile, gradili su je za cijelu obitelj. Njihova rezidencija sagrađena je na vrhu Anindola, a parcela na kojoj su je gradili blago je nagnuta prema sjeveru, pa se ispred kuće vidi nadaleko prema Samoboru i Zagrebu. Površina vile iznosi oko 700 četvornih metara, a od toga je, ističe se u oglasu agencije, oko 500 četvornih metara neto korisnog zatvorenog prostora. Ostatak od nešto više od 160 četvornih metara otpada na natkrivene prostore i velike terase.

Šarinićeva vila, koja se nalazi u blizini Horvatinčićeve i nekadašnje vile maršala Tita, prostire se na površini od oko šest tisuća četvornih metara. Cijeli okoliš objekta hortikulturalno je uređen i na njemu je zasađeno visoko i nisko raslinje.

Gradeći vilu Šarinićevi su svojim projektantima naveli svoje želje pa su je oni projektirali zaklonjenu od nepoželjnih pogleda s obližnje ulice. Njima je u vili bio osiguran potpuni mir i privatnost, a prilikom gradnje razmišljalo se i o sigurnosti ljudi koji žive u njoj, jer je u to vrijeme Hrvoje Šarinić bio savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, pa je imao status štićene osobe. To se navodi u oglasu, gdje se naglašava da se objekt može lako štititi i čuvati ako se njime koriste štićene osobe.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
12:29 15.03.2012.

malo li je ?

DO
doktorica
12:32 15.03.2012.

selo....

TI
tirkizna
12:27 15.03.2012.

Kad stisnu godine onda je najbolje živjeti u susjedstvu bolnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije