Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta mu 'anarhizma'

Runtić: Izlazim iz Živog zida, ne prelazim u Most, bit ću nezavisan

Hrvoje Runtić snimljen je u Importanne centru u Zagrebu kako pije kavu s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom
Foto: Tea Romić
19.09.2016.
u 20:23

Bude li Most tražio hitnu proceduru za izmjene Ovršnog zakona, za što je potrebno 15 glasova, a njih je 13, ja ću biti 14., kaže Runtić

Javni bilježnik, Ministarstvo uprave, Most i USKOK. Sve su to u protekla tri dana bile postaje Hrvoja Runtića koji više nije član Živog zida, što je i sam potvrdio.

– Donio sam odluku da izlazim iz Živog zida zato što u takvom okruženju, gdje sve odluke donosi jedna osoba, ne želim raditi. Postajem nezavisni zastupnik. Zato sam u petak otišao k javnom bilježniku ovjeriti ostavku na mjesto supredsjednika stranke, člana Glavnog odbora i šefa osječkog ogranka, kao i na članstvo u Živom zidu. Ministarstvu uprave odnio sam zamolbu da sve to primi na znanje – kazao nam je danas Runtić dodavši da je stranku napustila i Mihaela Varga. A u USKOK-u je danas bio, kako kaže, jer su ga odande zvali zbog novih spoznaja koje ima. Kako je danas snimljen u razgovoru s Nikolom Grmojom iz Mosta, pitali smo ga što to znači.

– Ne prelazim u Most ni u HDZ. Iz Mosta su mi se javili i poslali neke prijedloge vezane uz izmjene Ovršnog zakona i program Restart. Ja ću se i dalje, kao nezavisni zastupnik, zalagati za ista načela i, ako se još netko bude bavio Ovršnim zakonom, deložacijama i blokiranima, te bude želio to staviti u hitnu proceduru, za što treba 15 glasova, podržat ću to. Znači, bude li Most tražio hitnu proceduru za izmjene Ovršnog zakona, a njih je 13, ja ću biti 14. Ne želim više gubiti vrijeme na anarhističke budalaštine. Želim se posvetiti tome da se ljude izvuče iz dužničkog ropstva. Bude li Živi zid u Saboru predlagao nešto što je u skladu s mojim načelima, podržat ću i to. Neću se odricati svojih principa, ali ne želim biti u stranci koja se vodi po načelima Trećeg Reicha – rekao je Runtić.

>> Živi zid objavio je tekst jedne simpatizerke o svojim čelnim ljudima Pernaru i Sinčiću

Komentara 4

KI
killthesnake
23:46 19.09.2016.

Samo vi brišite komentare koji ne odgovaraju vašim nalogodavcima !

Avatar babas
babas
09:39 20.09.2016.

Izborio je mandat i saborsku mirovinu do kraja života zahvaljujući Sinčiću,pa sad pljuje po njemu.

OK
okus
20:56 19.09.2016.

Runtic bi trebao ZZ vratiti mandat. Kad je vec ooodavno " znao" sve sto ne valja zasto onda nije kao nezavisni kandidat izasao na izbore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije