Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puhovski u blicu:

'Hrvatskoj bi odgovarala pobjeda Nikolića zbog emancipacije regije'

puhovski
VL FOTO
19.04.2012.
u 09:05

Hrvatska bi mogla u miru dokazati kako je ona dvije klase ispred svih na području bivše Jugoslavije, ne računajući Sloveniju - tvrdi Puhovski

BEOGRAD - Žarko Puhovski u intervjuu beogradskom Blicu izjavio je kako drži da Hrvatskoj savršeno odgovara pobjeda Tomislava Nikolića iz Srpske napredne stranke na izborima za predsjednika Srbije jer "bi u miru mogla provesti emancipaciju regije".

– Mogla bi u miru dokazati kako je ona dvije klase ispred svih na području bivše Jugoslavije, ne računajući Sloveniju. Dolazak SNS-a na vlast bi bio ideološki argument mnogima u Hrvatskoj, bili oni nacionalisti ili europski orijentirani političari, da stave Srbe na stranu – pojasnio je Puhovski.

On drži kako "nema sumnje da bi se Nikolić, ako pobijedi, ponašao mnogo umjerenije nego dok je bio među radikalima".

– Riječ je o dvije stvari – Tadić je osobno u kontaktima s Josipovićem učinio mnogo da odnosi budu ne samo dobri nego i vezani prijateljstvom dvojice predsjednika, a drugo, dolazak Nikolića sasvim bi sigurno izazvao u najmanju ruku oprez, a vjerojatno i zazor hrvatske strane – drži Puhovski.

Na pitanje zašto se u Hrvatskoj digla bura oko rehabilitacije Mihailovića, s obzirom na to da isti argumenti nisu spominjani kad je rehabilitiran kardinal Stepinac, Puhovski je rekao kako se Stepincu moglo prigovoriti zbog suradnje s neprijateljem, ali nije bio zločinac usporediv s Dražom Mihailovićem i Antom Pavelićem.

– On je eventualno podržavao jedan režim koji nije trebalo podržavati, prema mome sudu – rekao je Puhovski.

Komentara 31

BR
BratCroat
09:15 19.04.2012.

Nacionalističke izjave latentnih ustaša. Nitko nije bolji za \"dve klase\" ni Slovenija ni Rvacka pa ni Njemačka... ni bilo ko drugi

DU
Deleted user
09:19 19.04.2012.

Gosparu Puhovski opet ste namjerno ili bez namjere izostavili najveceg zlocinca Marsala Tita?? zar on nije uz bok Mihalovicu i Pavelicu Zar vi ne citate Rezolucije i Deklaracije EU o osudi svih zlocinaca u totalitarnim sustavima i sto to EUU slavi u kolovozu,Boze gdje cemo mi to stici sa vama? Sto je jos najgore mediji ne mogu bez vasih misljenja sto je tragedija za ovu drzavu.

OB
-obrisani-
09:50 19.04.2012.

apologeti bolesnih srpskih megalomana, nameću Hrvatskoj suradnju sa njima i zaborav svih njihovih zlodjela - kao da se ništa nije dogodilo - njima i dalje ostaju Hrvati sumnjivi nacional - fašisti, a srbija - lider regiona i \"uzor prosperiteta i napretka\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije