Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI INTERVJU: SRĐAN KERIM

'Hrvatsko sam državljanstvo dobio i zbog olovke koju sam dao Miloševiću da potpiše za Mesića u Predsjedništvu SFRJ'

08.10.2023.
u 14:45

Kerim je rođen 1948., a nakon što je postao profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, odlučio se za diplomaciju postavši jedan od šefova omladinskog saveza SFRJ. Poslije je radio i kao zamjenik ministra vanjskih poslova Jugoslavije Budimira Lončara, zatim je bio makedonski veleposlanik te na kraju i šef diplomacije te zemlje. Na vrh svijeta otisnuo se 2007. kada je preuzeo predsjedanje Općom skupštinom UN-a, a nakon toga se upustio i u medijski biznis.

Komentara 10

MA
malosutra12
16:10 08.10.2023.

Ovakve sramotne bitange kao buda lončar i slični ne bi trebalo ni spominjati

Avatar Šubić4
Šubić4
16:07 08.10.2023.

Sad vidin da je Kerim je Makedonsko-Turski polutan. Protirat pa neka bira kojem će svitu pripadat Makedonskom ili Turskom. Neka oni svit kojeg odabere vodi brigu o njemu. Mnogo je zaradija ka UN plaćenik. Makedonci ka Europski narod mogu postati dio našeg svita, ali Turčin nikad ne. Svaki Europljanin koji želi biti dio Hrvatskog nacionalnog bića, može to biti i ima pravo na to. Ali nijedan ne-Europljanin na to pravo nima niti ikad može bit. Hrvati smo Europski narod. Samo Europljanin može bit Hrvat. Svin ne-Europljanima koji imaju HR državljanstvo, državljanstvo triba ča prin oduzet. Baltički narodi imaju jedan odličan institut tzv. ne-državjanstva (non-citizenship) za Ruse koji su ih pokušavali kolonizirat kroz stolića. Isti istitut i svaki ne-Europljanin kojin se dopusti određeni boravak na Europskoj zemlji mora imati.

ZL
Zlatarkongozambija
16:34 08.10.2023.

Prijatelj Bude Lončara. Sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije