Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje
Povratak na članak

Hrvatski učitelji imaju završen viši stupanj obrazovanja od EU prosjeka

Svojom plaćom najzadovoljniji su u Danskoj, Austriji, kanadskoj Alberti i Finskoj.

Komentari 9

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
11:13 23.06.2019.

Da, i sta sad? Da ne bi mozda trebalo povecati place uciteljima i vise ulagati u obrazovni sustav? Ma dajte molim vas. . A kak onda mazit i puno placat; ekipe iz 428 opcina, 128 gradova, 20 zupanija, koji svii i imaju nacelnike, gradonacelnike, zupane, njihove zamjenike i pratece ekipe pe veeeelikih financijskih prohtjeva? Pa 10tak pukovnija "djelatnika" u upravama drzavnih ustanova i firmi,,,,, i sve njihove prohtjeve od placa kakve imaju vrhunski inzinjeri i kirurzi,, pa cak i srednji poduzetnici, u Austriji, Svicarskoj zapadnoj i sjevernoj Europi, Kanadi,,,, od sluzbenih limuzinetina ranga najmanje Audi a6 ( sramota do Boga je vozit se u tam nekakvim Skodama Superb ili jos strasnije - Octaviama) do krkacina i lokacina,,,,,,,,,, A jos financiranje gubitaka drzavnih ustanova i firmi, pa financiranje jedno 10tak tisuca (cujem da i vise) neprofitnih udruga i medija,,,,,, i jos kojesta? Problem je u tome sto Hrvatska treba i mora placati i imati sve gorenavedene i nenavedene, jer oni su Hrvatsku zaduzili.. A ucitelji, nastavnici, profesori, obrazovanje, skole fakulteti? Kome to treba? Pa kako su se skolovali Hrvati i Hrvatice u vremena Matije Gupca i kralja Tomislava? I, ste sigurni da su bas potrebne skole i obrazovanje da bi u Hrvatskoj bio uspjesan?? Poglejte si sve dosad politicare na vlasti, a i oporbi, pa onda recite da ili ne.

VL
GI
gitara1
14:46 23.06.2019.

Ništa nam to ne vrijedi. SUSTAV(i učitelji kao dio sustava) NE PREPOZNAJE NITI GURA NAJDAROVITIJE.Čak i kad prepoznaju da neko dijete ima smisla za neko područje ne znaju što bi s njim. Rijetko su talentirani posebni u svim područjima, pa takvi zapinju na bedastoćama. Ima smisla za matematiku a koči ga ocjena iz geografije. Rastura jezike ali i fizika mora biti odličan za jezičnu gimnaziju. Nekim bi predmetima najbolje bilo da se ukinu ocjene jer skoro svi moraju imati 5. (Tjelesni npr.,ako učenik nosi opremu i dolazi na sat to je dovoljno zalaganja i sposobnosti za odličan- ili dolazi inspekcija) Gura se prosječnost i ocjenjuje ocjenom 5.0. Osobito ako je mama svaki drugi dan u školi. I ako prijeti ‘cirkularkom’i ministarstvom. Majku ne zanima koliko sinek zna, ona mu je napravila 5 prezentacija iz kojih je dobio 5, ona mu je ispunila radnu iz koje je dobio 5, ona je platila instrukcije za trojku iz testa.I svi je u školi znaju i svi se boje. Sinek će imati 5.0 .I sinek će upisati elitnu gimnaziju..a neko pametno dijete s manje agresivnom majkom neće. Čovjek bi pomislio da je kriva majka ali nije. Krivi su nastavnici kao dio sustava jer godinama ne čine ništa osim što kukaju. I upisuju petice nasilnicima i vezistima umjesto da uvedu malu maturu. Krive su inspekcije koje besplatno izlaze na anonimne prijave. Krivi smo svi mi jer ‘u svom malom svijetu ‘ reagiramo jednako a očekujemo da su drugi drugačiji.

VL
HA
HanibalAntePortas
16:16 26.06.2019.

Koliko je lažnih diploma ove godine nađeno u njemaćkoj ? I šta znači diploma kad iza nje ne stoji znanje....kako je pošast odlikaša u osnovnim školama tako i svatko danas završava fakultet.

VL
BA
bazinga
14:06 23.06.2019.

još kad se dodaju dotepenci s Dobojskim diplomama

VL
CR
CroZrakomlatNo1
11:39 23.06.2019.

Sami inženjeri i doktori! Ali morali bi ucit i Boga u školama i fakultetama! Dica bi tribala obavezno molit...hodocasce, mise....tribali bi bit dio kurikuluma! Samo tako bi hrvatska ostala bogubojeca i domoljubna i Bogu mila!

VL
CR
CroZrakomlatNo1
11:43 23.06.2019.

Matija Gubec je bia Slovenac i komunist kojeg su bogubojeci domoljubi onemogucili pomocu Boga!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.