Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incidenti na pravoslavni Badnjak

Hrvatski suverenisti traže hitno očitovanje ministra Davora Božinovića

Zagreb: Sabor glasuje o raspravljenim tockama dnevnog reda
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.01.2024.
u 18:17

Dalje navodi kako dok ministar unutarnjih poslova Davor Božinović traži novčić na domjenku Srpskog narodnog vijeća uposlenici u njegovom resoru pucaju u zrak uoči pravoslavnog Božića!

Ovoga vikenda pravoslavni vjernici obilježili su Badnjak i Božić, a kako se doznaje neslužbeno zabilježeno je i nekoliko incidenata u selima oko Vukovara. Kako stoji na Facebook stranici saborskog zastupnika Marijana Pavličeka, inače predsjednika Hrvatskih suverenista, u nekim selima došlo je do novih provokacija na pravoslavni Badnjak.

-U Bršadinu je hrvatski policajac pucao iz očevog pištolja (koji je također hrvatski policajac)! Koliko imam informacija, nikakva stegovna mjera tj. suspenzija nije pokrenuta! U Trpinji uhićen sin hrvatskog policajaca jer je pjevao četničke pjesme! – stoji u objavi Pavličeka.

Dalje navodi kako dok ministar unutarnjih poslova Davor Božinović traži novčić na domjenku Srpskog narodnog vijeća uposlenici u njegovom resoru pucaju u zrak uoči pravoslavnog Božića!

-Tražimo hitno očitovanje samog ministra o navedenim događajima te sankcije za mjera za prekršitelje zakona o javnom redu i miru – ističe Pavliček.

Za komentar ovih tvrdnji kontaktirali smo i PU vukovarsko – srijemsku odakle su nam zatražili da im pošaljemo pismeni upit te da će nakon toga odgovoriti.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Tradicionalni prijem SNV-a povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru

Komentara 2

SA
Satnik1111
22:47 07.01.2024.

Srbi u uniformi hrvatske policije pucaju u zrak iz službenog pištolja, sad očekujem da ih osvajač srpske pare, nagradi za iskazanu hrabrost.

KL
Klarica
18:57 07.01.2024.

Pavličeka odmah naoružanog uputiti na granicu. Vojni rok nije služio u Hrvatskoj vojsci ali naučit će on rukovati oružjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije