Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje problema
Povratak na članak

Hrvatski stav oko arbitražnog spora: Sud EU je pogrešna adresa

Predsjednika Suda EU Koen Lenaerts kaže kako bi bilo primjerenije da je Slovenija, umjesto tužbe, s Hrvatskom predočila spor.

Komentari 16

BU
Budak
21:36 22.04.2018.

Mali frustriran narod koji je sa svim susjedima (Mađarska, Austrija) u svađi. Treba im jasno reći da je dosta i da su došli do crte. Nema tu zajedništva, EU-a, NATO-a ili nešto drugo. Svaka zemlja mora čuvati svoj suverenitet i svoj teritoriji. To je svetinja, dogma i obveza spram budućim generacijama. I sa oružjem ako je potrebno, a moliti će mo Boga da to ne bude potrebno.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:39 22.04.2018.

Slovenci su “sitni balkanski provokatori” , kako ih već opisuju njihovi susjedi Talijani

VL
GE
genex
00:50 23.04.2018.

slovenci nikako da shvate da je vrijeme ucjena prošlo i da nitko u europi ne voli ucjenjivače i podlosti koje su nam radili u pristupnim pregovorima.

VL
NA
navijeke
21:37 22.04.2018.

Ako je našim "dragim" susjedima do suda, vidimo se na ICJ u Haagu. Tamo je jedini međunarodni sud ovlašten za pitanja i kopnene i morske granice. Ah da, naši "dragi" susjedi se tog suda boje, pitam se zašto. :)

VL
MX
Mister X
22:48 22.04.2018.

. Iz izvora bliskih EK može se ovih dana čuti prilično radikalan stav kako bi “radije umrli nego se miješali u hrvatsko–slovenski spor”. Spor koji je riješen Arbitražnom presudom ? Dali če nam eskadrila pomoči da pobjedimo presudu , ličnočno ne vjerujem ... Ako nadleži sud odluči u sporu da je Slovenac dužan meni Hrvatu da isplati odštetu od 10 milona eura . A on tvrdi da ne priznaje presudu . Dali bi ja Hrvat trebao reči dobro kad neče da prizna presudu neka mu ostane tih meni dosuđenih 10 miliona eura .... Ili zašto da ja pristanm na 2 miliona kad stoji u presudi 10 ???????????????????????????

VL
KI
Kimo
07:57 23.04.2018.

Hrvat prica slovencu sta je civilizirana drzava sala dneva

VL
KI
Kimo
00:37 23.04.2018.

Zasto drugi sud...vec smo bili na sudu. Onda i mi mozemo kazati ovo se nam ne svida i tako dalje.......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.